Karamelizēti cherry tomāti
Sastāvdaļas
- 1kg cherry tomātiņi ar zariņiem
- olīveļļa
- 2 daiviņas ķiploks
- 2 ēd.k. cukurs
- šķipsniņa sāls
- etiķis
Lieliska uzkoda, īpaši pie siera ēdieniem.
Pagatavošana
1
Tomātiņus noskalot, nožāvēt. Ielikt pannā,
kas izklāta ar pergamentu. Žāvēt tomātus 90 grādos pāris stundas. Tomātiņiem jākļūst mīkstiem uz tausti, viegli krunkainiem, bet ne izžuvušiem!
2
Dziļā pannā
uzkarsēt olīveļļu, sīki sakapātu ķiploku un
cept, līdz ķiploki kļūst zeltaini. Izņemt no
eļļas un atlikt maliņā. Eļļā, kurā cepti
ķiploki ievietot tomātiņus, pārkaisīt ar cukuru
un pāris minūtes karamelizēt. Pieliet etiķi un palielināt uguni, pagaidīt lai etiķis iztvaiko.
Pilda stikla burkās, pievieno apceptos ķiplokus.
3
Var pievienot timiānu, citronu un dažādu piparu graudiņus.
4
Avots - makushilda.livejournal.com