Sparģeļus notīrīt un cietos galus nogriezt. Četrus sparģeļus atlikt. Baziliku noskalo, nožāvē, noplēst lapiņas. Parmezānu sagriezt kubiņos. Sparģeļus sagriezt, katlā ieliet pusi eļļas un uz mērenas uguns apcept sparģeļus ~ 10 minūtes. Pievienot Parmezānu. Pievienot ūdeni, lai nosedz sparģeļus pilnībā. Vārīt zupu uz mērenas uguns ~ 35 minūtes. Noņemt no uguns, pievienot baziliku un sablenderēt. Piebērt sāli un piparus.
Četrus sparģeļus sagriezt gareniski un apcept eļļā ~ 5minūtes (sekojam, lai tie nezaudē krāsu). Saliet zupu šķivjos un izdekorēt ar sparģeļa gabaliņiem un pāris rozā piparu graudiņiem un loksnītēs sarīvētu parmezānu, apslacīt ar olīveļļu.