foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2022. gada 23. februārī, 12:00

Pildīti pipari

Paprikas īpatnējo garšu dod lielais ēterisko vielu daudzums. Saldā paprika satur arī organismam vērtīgo karotīnu (sevišķi bagāta ar to ir sarkanā paprika), B, E un PP vitamīnus, kā arī minerālvielas, it īpaši, kāliju un nātriju.

Pagatavošana

35 min3 porcijas
1

Baziliku, ciedru riekstus, ķiploku un olīveļļu sablendēt, līdz masa kļūst viendabīga. Papriku nomazgā, nogriez "cepurītes", iztīri sēklas. Papriku sakārto uz cepešpannas un cep 15-20 min.

2

Pa to laiku pagatavo rīsus. Pannā uzkarsēt eļļu un viegli apcep tos. Pielej pusi buljona un sautē, ik pa brīdim apmaisot un pēc nepieciešamības pielejot vēl buljonu. Sautē, līdz rīsi ir gatavi. Pašās beigās pievieno pagatavoto mērci un rīvētu sieru. Apmaisi, lai siers izkūst un uzreiz izslēdz uguni. Ar šiem rīsiem piepildi papriku un uzreiz pasniedz.