Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lāčpurni krējuma mērcē

Sastāvdaļas
  • 500g svaigas lāčpurnu sēnes
  • 200ml saldais krējums
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 5 tostmaizes
  • 1 ēd.k. milti
  • sviests
  • sāls, pipari pēc garšas
Lāčpurni ir ļoti populāras Eiropā sēnes. Parādās tie parasti maijā, kad sniegs jau ir nokusis un sāk sildīt pirmā pavasara saulīte. Visā Eiropā lāčpurnus uzskata par delikatesi un šāds pagatavošanas veids saldajā krējumā (no franču a la creme) ir žanra klasika.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Sēnes kārtīgi noskalot zem tekoša ūdens. Sarežģijums ir tajā, kad liels smilšu daudzums iekļūst starp rievām arī sēņu iekšpusē, tāpēc sēnes vajadzētu kārtīgi izmērcēt un kārtīgi noskalot. Jau tīras sēnes sagriezt mazākos gabaliņos.

Maizi sagriezt uz pusēm, katru pusīti apsmērēt ar sviestu un apcept uz sausas pannas.
2
Sīpolu un ķiploku smalki sakapāt. Pannā izkausēt 1 ēd.k. sviesta un apcept sīpolus un ķiplokus 2-3 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sēnes un cept, kamēr iztvaikos viss ūdens. Pievienot miltus, samaisīt. Pievienot saldo krējumu, sāli, piparus, sajaukt un karsēt uz nelielas uguns 2-3 minūtes.
3
Sēnes kārto uz maizītēm un pasniedz.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči