Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviestmaize parīziešu gaumē

Sastāvdaļas
  • 400 g malta liellopu gaļa
  • 100 ml krējums
  • 1 sīpols
  • 2 - 3 gb marinētas sarkanās bietes
  • 50 ml kaperi
  • 2 + 2 ēd.k. sviests
  • 4 ceptas olas
  • 4 - 8 šķēles maizes
  • 1 tējk. sāls
  • svaigi malti melnie pipari
No gastronomijas mekas Parīzes pie mums ir atceļojušas daudzas labas lietas. Šī recepte arī ir tā vērta, lai "iedzīvotos" arī mūsu brokastu ēdienkartē. Bon Appetit!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Malto gaļu sajauc ar sāli un pipariem. Pievieno krējumu un mīca, līdz iegūta stingra masa. Smalki sakapā nomizotu sīpolu un sarkanās bietes, pievieno kaperus un iemaisa tos sagatavotajā masā, līdz tā ir viendabīga un stingra.
2
Cepamajā pannā uzkarsē taukvielu. Ja vēlas, maizes šķēlēm nogriez garozu un apcep tā, lai šķēles kļūtu zeltaini dzeltenas un kraukšķīgas no vienas puses. Noņem no pannas un atdzesē.
3
Maltās gaļas masu klāj uz maizīšu apceptās puses un vienmērīgi izlīdzina pa visu šķēli. Cepamajā pannā no jauna uzkarsē taukvielu. Liek maizes šķēles ar maltās gaļas masu uz leju. Uzmanīgi cep uz vidējas uguns 3- 4 minūtes, līdz gaļa ir izcepusies. Apgriež otrādi un kādu minūti apcep maizes šķēli no otras puses.
4
Sviestmaizi pasniedz ar svaigi ceptu olu un zaļajiem salātiem.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči