Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ķiploku grauzdiņi ar garšaugiem

Sastāvdaļas
  • 8 lielas maizes šķēles
  • 80-100 ml eļļas vai sviesta
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. sasmalcinātu kaltētu garšaugu pēc izvēles (rozmarīns, timiāns, raudene u.c.)
Ķiploku garšu grauzdiņiem var piešķirt gan ar sakapātiem, gan caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Der arī nomizota un saspaidīta vai uz pusēm pārgriezta ķiploku daiviņa, ar kuru ieziež maizi vai nu pirms vai arī pēc cepšanas.

Pagatavošana

1
Maizes šķēles sagriez 1 cm platās strēmelēs. Ķiploku nomizo un ļoti smalki sakapā vai izspied caur spiedi.
2
Pannā sakarsē sviestu vai eļļu, pievieno ķiplokus un garšaugus un maizi un rūpīgi samaisi.
3
Pārliec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, un izlīdzini. Liec 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči