Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Steika burgers ar alū karamelizētiem sīpoliem

Sastāvdaļas
  • 2 burgera maizītes
  • 2 liellopa gaļas steiki (pa 250g katrs)
  • 100ml tumšais alus
  • 2 sīpoli
  • 4 ēd.k. mājas majonēze
  • 2 ēd.k. Balzamiko krēms
  • 1 tējk. brūnais cukurs
  • 1 ēd.k. sviests
  • eļļa
  • sāls, pipari
Nu tad viens kārtīgs paēdiens, bet jāsaka ka tas domāts ne tikai kungiem. Šī burgera lielisko garšu spēs novērtēt arī daiļā dzimuma pārstāves, jo labi paēst patīk ikvienam. Vai ne? :)

Pagatavošana 2 porcijas

1
Sīpolus sagriež plānos gredzenos. Pannā izkausē sviestu un ātri apcep tajā sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno cukuru un Balzamiko un cep vēl apm. 3 min. Pielej alu un sautē, ļaujot alum iztvaikot.
2
Gaļu noskalo, apžāvē. Pannā uzkarsē elļu un cep steikus 4-5 min no katras puses. Uguni izslēdz un ļauj gaļai "atpūsties". Pārkaisa gaļu ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pēc apm. 15 min. gaļu sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs.
3
Maizītes sagriež uz pusēm un apgrauzdē uz sausas pannas. Apakšējo maizītes daļu apsmērē ar majonēzi. Tad pa virsu kārto gaļas škēles un karamelizētus sīpolus. Apsedz ar augšējo maizītes daļu.
4
Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un tomātu vai majonēzes mērci.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči