Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Karstais ābolu sulas dzēriens

Sastāvdaļas
  • 1½ l ābolu sulas
  • 2 āboli
  • 2 citroni
  • 2 ēdk. medus
  • 4 kardamona pogaļas
  • 2 zvaigžņu anīsi
Ja patīk ceptu ābolu aromāts, karstajā sulā var ielikt arī pāris kanēļa miziņu.

Pagatavošana

1
No citroniem izspied sulu. Ābolus nomizo, sagriez mazos gabaliņos, apslaki ar citrona sulu un samaisi.
2
Ābolus kopā ar medu pildi katlā. Ar naža spalu viegli saspaidi kardamonu un kopā ar zvaigžņu anīsiem un 400 ml ābolu sulas pievieno āboliem. Uz lēnas uguns uzvāri un turpini vārīt 5–7 minūtes.
3
Caur sietiņu pārlej citā katlā. Pielej atlikušo ābolu sulu un karsē vēl 5 minūtes, bet neuzvāri.
4
Ja vēlies, ieber glāzē arī vārītos ābolu gabaliņus un pielej karsto dzērienu.

Pievienot komentāru

Bezalkoholiskie dzēr.