Lemon liqour (limoncello) in glass on natural background. Selective focus
Lemon liqour (limoncello) in glass on natural background. Selective focus
Alkoholiskie dzērieni
2012. gada 11. jūnijā, 19:32

Citronu liķieris (limončello)

"Latvijas balzāms" laidis klajā savu jauno produktu - degvīnu ar 69% spirta saturu. Šis degvīns ideāli der mājas uzlējumu un mājas liķieru pagatavošanai. Šoreiz piedāvājam itāļu klasiku - "limončello".

Pagatavošana

15 min
1

Citronus kārtīgi nomazgāt un nogriezt plānā kārtā dzelteno mizas daļu.Balto mizas daļu neizmantojam. Dzeltenās mizas saliek stikla traukā, pārlej ar degvīnu, aizvāko. Noliek nostāvēties uz 1 nedēļu. Uzlējumu izfiltrē.

2

Katlā ielej ūdeni, mazliet uzsilda un pievieno cukuru, kārtīgi samaisa, kamēr cukurs ir pilnībā izšķīdis. Sīrupu atdzesē un pievieno degvīnam. Trauku aizvākot un novietot vēsā vietā uz 2 nedēļām. Lieto kārtīgi atdzesētu.

3

Alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!