Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Baltvīna bole ar zemenēm

Sastāvdaļas
  • 2 pudeles sausā baltvīna
  • 2 pudeles šampanieša
  • 500 g svaigu zemeņu
  • 75 g cukura
  • 1 citrons
Aromatizētājus, piemēram, svaiga gurķa šķēlītes, apelsīnu un citrona miziņas, piparmētras un citronmelisas, ievieto bolē tikai uz brīdi, uz 10–15 minūtēm (ja vien receptē nav norādīts ilgāks laiks), citādi var rasties rūgtena piegarša.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Zemenes notīri, lielākās pārgriez uz pusēm vai četrās daļās, ber boles traukā un pārkaisi ar cukuru.
2
Citronam uzmanīgi pa spirāli nomizo plānu miziņu un ieliec boles traukā.
3
Pārlej ar 1 pudeli vīna un uz stundu novieto vēsumā. Pēc tam izņem citrona miziņu un pielej pārējo vīnu.
4
Mirkli pirms pasniegšanas pievieno šampanieti.

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni