Saldū meklē īpašo novada ēdienu
Saldū līdz 2014. gada janvāra beigām notiks akcija, kurā meklēs novada nacionālās virtuves īpatnības. Jāteic, ka Saldus jau daudzus gadus desmitus izslavēts ar izslavēts ar savu īpašo gardumu – tur jau kopš 1960. gadā ražo slavenās konfektes „Gotiņa”.
Novadu ziņas

Saldū meklē īpašo novada ēdienu

Jauns.lv

Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs sadarbībā ar Saldus novada sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem uzsācis akciju „Meklējot Saldus novada īpašo ēdienu”, kuras laikā tiks noteikts īpašais novada gastronomiskais lepnums.

Saldū meklē īpašo novada ēdienu...

Akcijas gaitā līdz 2014. gada 14. janvārim saldeniekiem un novada viesiem septiņos Saldus ēdināšanas uzņēmumos - kafejnīcās „Arabica”, „Magdalēna”, „Bordertauna”, „Ziemelis”, „Miestiņš”, bārā „Velve” un restorānā „Stikla pērlīšu spēle” – ir iespēja nogaršot uzņēmuma īpašo piedāvājumu, pēc tam nosakot, viņuprāt, Saldus novadam piemērotāko un atbilstošāko ēdienu.

Akcijas sākumā dalībnieks kādā no ēdināšanas uzņēmumiem saņem dalībnieka karti, kurā katrā apmeklētajā ēdināšanas uzņēmumā tiks izdarīta atzīme (paraksts vai zīmogs) par īpašā ēdiena nogaršošanu un kurā akcijas dalībnieks varēs ierakstīt savu novērtējumu. Aizpildītās dalībnieka kartes līdz 31. janvārim nododamas Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrā Striķu ielā 3. Tāpat akcijas dalībnieki piedalīsies izlozē un saņems balvas no akcijas atbalstītājiem un rīkotājiem.

Pasākuma mērķis ir pēc iedzīvotāju un pilsētas viesu novērtējuma atrast Saldus novada īpašo ēdienu, kuru pēc akcijas noslēguma būs iespējams nobaudīt visos septiņos ēdināšanas uzņēmumos.

Jāprognozē, ka Saldus nacionālais ēdiens visdrīzāk būs deserts, jo Saldus sevi taču pozicionē gan kā Latvijas saldāko pilsētu, gan kā „medus pilienu Kurzemē”. Tāpat jāpiebilst, ka Saldū ražo vairākus visā Latvijā visnotaļ iecienītus gardumus, kā, piemēram, slavenās konfektes „Gotiņa” un „Druvas” saldējumu. Tieši ar šiem dieviem gardumiem tad arī vairumam latviešu saistās Saldus virtuves īpatnības.

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA

Tēmas