Prezentēs Rembates parka labiekārtošanas idejas. FOTO. VIDEO
Latvijas Mākslas akadēmijas mācībspēki un studenti izstrādājuši idejas Rembates parka Lielvārdes novadā labiekārtošanai, kas 19. februāra vakarā tiks prezentētas Lielvārdes kultūras namā.
Novadu ziņas
2014. gada 19. februāris, 16:26

Prezentēs Rembates parka labiekārtošanas idejas. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas Mākslas akadēmijas vides mākslas pedagogi un studenti trešdien, 19. februārī, Lielvārdes kultūras namā prezentē Rembates parka labiekārtošanas koncepcijas, kas tapušas sadarbībā ar Lielvārdes pašvaldību.

Ekspozīcija „Rembates parka attīstības koncepcija – tēls un funkcija”, ko topošie dizaineri attīstījuši šajā studiju gadā, februāra sākumā bija aplūkojama arī lielākās Ziemeļvalstu mēbeļu un gaismas ķermeņu meses „Stockholm Furniture & Light Fair” jauno dizaineru izstādē „Greenhouse”, Kasjauns.lv informēja Mākslas akadēmijas pārstāve Egita Kurpniece.

Mākslas akadēmija interesentiem Lielvārdē piedāvā iespēju ne tikai aplūkot ekspozīciju ar radītajiem risinājumiem parka tēlam un funkcionalitātei, bet arī klātienē tikties ar ideju autoriem – jaunajiem dizaineriem un viņu pedagogiem. Īpašā prezentācijā Latvijas Mākslas akadēmijas pārstāvji iepazīstinās klātesošos ar izstrādātajām idejām un Stokholmā gūto pieredzi. Nozīmīgajā dizaina mesē saņemtās atsauksmes un lielā dizaina institūciju un augstskolu interese ļāvusi palūkoties uz paveikto no malas un gūt jaunas ierosmes projekta turpmākai attīstībai un realizācijai.

Lielvārde, būdama viena no senākajām Vidzemes pilsētām Daugavas krastā, 52 km attālumā no Rīgas, Baltijas mērogā ir plaši pazīstama ar tās vēsturiskajiem simboliem un zīmēm. Tā ir vieta, kas bijusi iedvesmas avots Latvijas nacionālā eposa „Lāčplēsis” autoram Andrejam Pumpuram un no kuras cēlusies Lielvārdes josta – nacionālās identitātes simbols, ko godā tur ikviens latvietis un kas dāvājusi radošas ierosmes neskaitāmiem māksliniekiem un folkloristiem.

Projekta idejiskajam kodolam balstoties Lielvārdes kultūrvēsturiskajās saknēs, studentu mērķis bija ar Rembates parka jauno vizuālo veidolu akcentēt vietējo identitāti un pilsētainavā saglabāt lauku videi raksturīgo dabiskumu un neskartību. 2013. gada rudens un ziemas mēnešos veiktais pētnieciskais un radošais darbs vainagojies ar piecām unikālām vides dizaina koncepcijām un funkcionāliem parka teritorijas labiekārtošanas risinājumiem.

Studiju darbu sadarbības ietvaros ar Lielvārdes pašvaldību vadīja asociētais profesors Juris Krūmiņš un docente, arhitekte Sandra Levāne. Rembates parka labiekārtošanas koncepcijas pedagogu vadībā veidojuši Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Vides mākslas apakšnozares 3. kursa studenti Inga Insberga, Krišjānis Majevskis, Anna Pantejeva, Ieva Petkune un Karīna Sidorova.

Mākslas akadēmijas mācībspēku un studentu darbu prezentācija kultūras namā „Lielvārde” (Parka ielā 3, Lielvārdē) notiks 19. februārī pulksten 18.00.

Rembates parka nākotne (Ogres televīzija)

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto