Ķirsis aicina lemt par Ždanokas izslēgšanu no Eiropas Parlamenta politiskās grupas
Ķirsis: Eiropas Parlamenta (EP) Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupai jālemj par Tatjanas Ždanokas (LKS) izslēgšanu no šīs politiskās grupas.
Politika
2014. gada 17. marts, 20:04

Ķirsis aicina lemt par Ždanokas izslēgšanu no Eiropas Parlamenta politiskās grupas

Jauns.lv

Eiropas Parlamenta (EP) Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupai jālemj par Tatjanas Ždanokas (LKS) izslēgšanu no šīs politiskās grupas, jo viņa klaji aizstāv Krievijas agresiju pret Ukrainu, vēstulē politiskās grupas līdzpriekšsēdētājai Rebekai Harmsai šādu aicinājumu izteicis Saeimas deputāts Vilnis Ķirsis (RP).

Ķirsis izsaka gandarījumu un pateicību par EP pieņemto rezolūciju, kas stingri nosoda Krievijas militāro agresiju Ukrainā un norāda, ka referendums par Krimas pievienošanu Krievijai ir nelikumīgs, kā arī uzsver, ka Krievijas darbības apdraud Eiropas drošību. EP noraida Krievijas apgalvojumus, ka tās mērķis ir aizsargāt Krimas krievvalodīgos iedzīvotājus.

Deputāts pievienojas Harmsas sacītajam debatēs, ka "mums skaidri jāparāda Krievijai, ka, ja tā vēlas tikt izolēta, tad tas notiks!". Viņš pateicas par pastāvīgu atbalstu Ukrainas demokratizācijai, eirointegrācijai un tās teritoriālajai vienotībai.

"Man gan izraisa izbrīnu, ka jūsu vadītās EP Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupas deputāte Tatjana Ždanoka medijos izplata klaji nomelnojošu propagandu pret jauno Ukrainas valdību, Ukrainas tautas vēlmi integrēties Eiropas Savienībā un klaji aizstāv Krievijas intereses un tās agresiju pret Ukrainu," akcentē Ķirsis.

Viņš norāda, ka 10.martā Rīgā iepretim EP pārstāvniecībai Latvijā Ždanoka rīkoja Krievijas militārās agresijas Ukrainā atbalsta mītiņu, kura laikā tika slavināta Krievijas rīcība un nomelnota Ukrainas jaunā valdība.

EP deputāte "neaizstāv krievvalodīgo tiesības, bet aizstāv un slavina Kremļa agresiju pret Ukrainu, Baltijas valstīm un Krievijas iedzīvotājiem, kas protestē pret Putina režīmu! Saistībā ar iepriekš minēto aicinu izvērtēt Ždanokas rīcības atbilstību Eiropas Savienības pamatvērtībām un Jūsu politiskās grupas pamatnostādnēm un lemt par Ždanokas izslēgšanas no Jūsu politiskās grupas!" akcentē Ķirsis.


LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA, Ieva Čīka/LETA