Rīgā sāksies skolēnu zinātniskā konference
Kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.
Runā Rīga

Rīgā sāksies skolēnu zinātniskā konference

Jauns.lv

Otrdien, 25. martā plkst. 13.00 Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane atklās Rīgas pilsētas skolēnu zinātnisko konferenci, kurā šogad notiks jau 5 gadu un risināsies līdz 27. martam.

Rīgā sāksies skolēnu zinātniskā konference...

Konferences svinīgajā atklāšanā piedalīsies tās organizatori no Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD), Valsts izglītības un satura centra vecākā referente Mudīte Kalniņa, kā arī pedagogi, kuru audzēkņi uzvarēja Latvijas 37. konferencē, skolēni un viņu darba vadītāji.

Konferences mērķis ir sekmēt skolēnu sagatavošanu akadēmiskajām studijām augstskolā un darbībai zinātnē, kā arī veicināt un ieinteresēt jauniešus nākamās profesijas izvēlē. Zinātniski pētniecisko darbu izstrādes laikā skolēniem ir iespēja iepazīsties ar mūsdienu zinātniskās pētniecības darba būtību, organizāciju un metodēm, apgūt prasmes darbā ar zinātnisko literatūru un aparatūru, kā arī pētījuma gaitā iegūto datu apstrādē un rezultātu analīzē. Savukārt konferences laikā skolēni gūst pieredzi, kā veiksmīgi aizstāvēt un prezentēt savu zinātnisko darbu.

Darbs konferencē paredzēts vienlaicīgi 19 komisijās, kurās skolēni darbus aizstāvēs 26 sekcijās atbilstoši zinātnes nozarēm un skolā apgūstamajiem mācību priekšmetiem. Komisijas darbosies piecās Rīgas skolās: Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā, Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā un Āgenskalna Valsts ģimnāzijā.  RD IKSD Vispārējās izglītības skolu nodaļas speciālisti šogad vērtēšanai saņēmuši 331 zinātniski pētnieciskos darbus, kurus izstrādājuši 400 skolēni un iesūtījušas 53 Rīgas skolas. Skolēnu zinātniski pētniecisko darbu recenzēšanā ir iesaistīti 45 recenzenti, no kuriem 15 ir augstskolu pasniedzēji.

Ceturtdien, 27. martā plkst.14.00 Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā notiks noslēguma konferences plenārsēde „Mūsu pētījumi Rīgai”, kurā apbalvos godalgoto darbu autorus, kā arī tiks demonstrēti labākie zinātniski pētnieciskie darbi, kuri veltīti Rīgai kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētai.

Karlīna Timofejeva/Foto: Ieva Čīka/LETA
Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību