Ditas Rietumas un Ināras Sluckas veidotā "Kinoskola" pirmo reizi notiks Liepājā
Kultūra
2014. gada 31. marts, 12:59

Ditas Rietumas un Ināras Sluckas veidotā "Kinoskola" pirmo reizi notiks Liepājā

Jauns.lv

3. aprīlī pulksten 17:30 (pulcēšanās no 17:00) kinokritiķe Dita Rietuma un aktrise, režisore Ināra Slucka projekta „Kinoskola” ietvaros aicina uz sarunu un filmu skati Stils un stilizācija kino: film noir. „Kinoskola” sadarbībā ar radošo telpu „Ideju bode” aicina uz pirmo šādu bezmaksas radošo darbnīcu Liepājā, Teodora Breikša ielā 41, kuras tiešā mērķauditorija ir jaunieši no 16 līdz 25 gadu vecuma, bet piedalīties drīkst ikviens interesents.

Šī pasākuma mērķis ir gan atklāt aizraujošo kino vēstures posmu amerikāņu kino XX gs. vidū, gan apzināt stila un stilizācijas nozīmi  mūsdienu kino un citos mākslas veidos (teātrī). Analizējot pagātnes kino šedevrus, būs iespēja saprast to uzbūves īpatnības, noteiktus stila paņēmienus un perspektīvā izmantot arī katra paša radošajā darbībā vai vismaz filmu analīzē.

Pateicoties starptautiskās kino izglītības ķēdes (network) atbalstam dalība darbnīcā ir bez maksas. Aicinām uz tikšanos jauniešus, studentus, kā arī citus interesentus, kuri būtu ieinteresēti arī turpmākā regulārā sadarbībā ar „Kinoskolu” dažādu radošo darbību ietvaros. Tas ir pilotprojekts, kas var attīstīties, ja liepājniekiem būs interese par šādu iespēju.

Nodibinājums „Kinoskola” ir sabiedriska organizācija, kas darbojas kopš  2009. gada. Tās mērķis ir popularizēt kino kultūru – tā aktuālās un klasiskās vērtības, kā arī veicināt kvalitatīvu audiovizuālo izglītību Latvijā. „Kinoskola” ir veidojusi daudzus starptautiskus projektus sadarbībā ar dažādām institūcijām un vēstniecībām. Vairāk informācijas: www.kinoskola.lv

„Kinoskolai” aicinām iepriekš pieteikties līdz 2.aprīlim, rakstot uz e-pasta adresi: krista.kalnaraja@gmail.com

Kasjauns.lv/Publicitātes foto