Eksprezidente žilbina pasaules intelektuālo un biznesa eliti ar savu pavasarīgo šarmu. FOTO
Eksprezidente Vaira Vīķe – Freiberga ceturtdien pasaules intelektuālo eliti apbūra ar savu šarmu un pavasarīgo garderobi Rīgā notiekošajā forumā „World Trends Forum”.
Sabiedrība
2014. gada 10. aprīlis, 16:55

Eksprezidente žilbina pasaules intelektuālo un biznesa eliti ar savu pavasarīgo šarmu. FOTO

Jauns.lv

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga pasaules intelektuālo eliti - Rīgā notiekošā foruma „World Trends Forum” dalībniekus – žilbināja ar savu pavasarīgo šarmu un gaumīgo lillā kostīmiņu.

Rīgā, viesnīcā „Radisson Blu Hotel Latvija”, ceturtdien, 10. aprīlī, sākās pasaules tendenču, ideju un biznesa kontaktu forums „World Trends Forum”, kura patronese ir Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Forums pulcē pasaules intelektuālo un ekonomisko eliti, lai diskutētu par globālām nākotnes attīstības tendencēm.

Uz to mūsu eksprezidente ieradās moža un pavasarīgi tērpusies lillā kostīmā ar īsti pavasarīgu piespraudi – brošu tauriņa izskatā. Viņa tik tiešām nopietno kompāniju atsvaidzināja ar savu izskatu un možo garu.

Šī foruma laikā Latvijas galvaspilsēta uzņem augstākā līmeņa ekspertus gan no rietumu, gan austrumu valstīm, radot viņiem vidi jaunu ideju veidošanai un pašreizējo realizācijas paātrināšanai, līdzīgi kā tas notiek pasaules lielākajos ekonomiskajos samitos Davosā, Londonā, Sanktpēterburgā vai Londonā.

Divu foruma dienu laikā ar lekcijām uzstāsies tādi pasaules intelektuāļi un ekonomisti kā vairāku grāmatu autors un ekonomikas konsultants Patriks Diksons, ekonomists un bijušais Vācijas kancleres Angelas Merkeles padomnieks Džeremijs Rifkins, viens no vadošajiem profesionāļiem ilgtspējīgas attīstības un sociālā taisnīguma jomā Džefrijs Holenders, žurnāla „Wired” redaktors Deivids Rouens, žurnāla „The Economist” nozaru redaktors Saimons Raits, Eirāzijas Ekonomikas zinātnieku kluba izpildorganizācijas priekšsēdētājs Murats Karimsakovs un citi.. Protams, ka forumā uzstājās arī Vaira Vīķe-Freiberga. Vēl mūsu valsti šajā sanāksmē pārstāv Rīgas mērs Nils Ušakovs, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Gundars Strautmanis, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, kā arī citi Latvijas ekonomiskās, zinātnes un politiskās vides pārstāvji.


Kasjauns.lv/ Foto: Edijs Pālens/LETA