2014. gada 13. aprīlis, 08:40

"Latvijas autoceļu uzturētājam" Jelgavas un Alūksnes karjeri ienes līdz diviem miljoniem eiro gadā

Jauns.lv

"Latvijas autoceļu uzturētājs" pārziņā ir arī divi bāzes karjeri Jelgavas un Alūksnes reģionā, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" atzīst uzņēmuma valdes priekšsēdis Vladimirs Kononovs.

Uzņēmuma vadītājs gan uzsver, ka mērķis nav palielināt šo karjeru ražotnes, jo tas nav uzņēmuma pamatuzdevums. Tie esot blakus ienākumi, kuri ir limitēti saistībā ar valsts deleģējumu.

Ja uzņēmuma darbība tiek finansēta no valsts līdzekļiem, kā tas ir šajā gadījumā, tad uzņēmums var klāt gūt ienākumus 20% apmērā. "Šo robežu nevaram pārsniegt. Iepriekšējos gados papildu darbi veidoja 27% no visiem darbiem. Šī zona mums ir jāsamazina. Karjeri uzņēmumam ienes līdz diviem miljoniem eiro gadā," skaidro Kononovs.

Kā ziņots, valdība pērnā gada beigās ar rīkojuma projektu deleģēja valsts autoceļu komplekso ikdienas uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu akciju sabiedrībai "Latvijas autoceļu uzturētājs". Deleģēšanas līgumu ar valsts akciju sabiedrību "Latvijas autoceļu uzturētājs" uz septiņiem gadiem slēdz satiksmes ministrs.

Satiksmes ministrijā skaidro, ka ar LAU publiski noslēgtam deleģēšanas līgumam esot vairāki ieguvumi. Piemēram, nepārtraukti garantēta valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu veikšana 20 118,55 kilometru kopgarumā visu gadu. Tāpat, uzticot darbus LAU, tiktu novērsts risks attiecībā uz valsts pārvaldes ietekmes samazināšanu attiecībā uz stratēģiskās infrastruktūras apsaimniekošanu. Tāpat šajā gadījumā līdzsvaroti tikšot noteikts kompetenču un atbildības sadalījums starp Satiksmes ministriju, "Latvijas Valsts ceļiem" un "Latvijas autoceļu uzturētāju", skaidro Satiksmes ministrijā.

LAU uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir 20 115 kilometri, tai skaitā galvenie autoceļi - 1669 kilometri, reģionālie autoceļi - 5318 kilometri un vietējie autoceļi - 13 128 kilometri.

Patlaban LAU strādā gandrīz 1400 darbinieku.

LETA