Sabiedriskā transporta vadītājiem noticis seminārs par sapratni ar velosipēdistiem
Runā Rīga
2014. gada 16. aprīlis, 11:15

Sabiedriskā transporta vadītājiem noticis seminārs par sapratni ar velosipēdistiem

Jauns.lv

15.aprīlī Rīgas satiksmē notika jau otrais seminārs sabiedriskā transporta vadītājiem ar mērķi veicināt savstarpējo sapratni uz ceļa ar velosipēdistiem.

Seminārā tika analizētas dažādas situācijas, kas veidojas uz ceļa starp sabiedriskā transporta vadītājiem un velosipēdistiem, traktēti ceļu satiksmes noteikumi, kas attiecas uz sabiedrisko transportu un velosipēdistiem, ieskicēts velosipēdistu skatījums uz situācijām, kā arī analizēti negadījumi, sūdzības un priekšlikumi, kas fiksēti Rīgas satiksmē. Seminārā piedalījās vairāk nekā 200 sabiedriskā transporta vadītāji un dispečeri.

Atklājot semināru, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs teica: „Rīgas dome plāno pilsētā aizvien vairāk attīstīt infrastruktūru, kas paredzēta velosipēdistiem – veidot jaunus celiņus un ierīkot velosipēdistu joslas. Daļa no tā skars arī sabiedriskā transporta vadītājus, tādēļ no pilsētas puses ir liels lūgums sabiedriskā transporta vadītājiem darīt visu, lai abas iesaistītās puses kļūtu par sabiedrotajiem un uz ceļa valdītu drošība.”

Kā eksperti seminārā piedalījās CSDD valdes loceklis Jānis Golubevs, Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks, kā arī Rīgas satiksmes Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, valdes loceklis un bijušais Valsts Policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš un Rīgas satiksmes Pārvadājumu daļas vadītāja vietnieks Kaspars Čaša.

Seminārs tika rīkots ar mērķi veicināt savstarpējo sapratni starp velosipēdistiem un sabiedriskā transporta vadītājiem. Pirmais seminārs notika 2012.gada augustā.

Karlīna Timofejeva/Foto: Ieva Lūka/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību