Kultūra
2014. gada 4. maijs, 04:15

Bukmeikeri: Latvija Eirovīzijas fināla slieksni nesasniegs

Jauns.lv

Bukmeikeri prognozē, ka Latvija Eirovīzijas fināla slieksni nesasniegs, savukārt kā Eirovīzijas 2014 dziesmu konkursa pārliecinošākos favorītus nosauc Armēniju, informēja "Optibet" mārketinga vadītāja Madara Zute.

"Optibet" eksperti kā Eirovīzijas 2014 dziesmu konkursa favorītus nosauc Armēnijas pārstāvi Aram, kā arī Zviedrijas un Dānijas izpildītājus. Latvijai, pēc bukmeikeru domām, ir ļoti nepārliecinošas izredzes izkļūt no sava pusfināla.

Jau ziņots, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā - pusfināli gaidāmi 6.maijā un 8.maijā, bet fināls - 10.maijā. Eiropas populārākajā televīzijas šovā, kas šogad notiek jau 59.reizi, piedalīsies 37 valstis.

"Aarzemnieki" Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs pirmajā pusfinālā 6.maijā, sacenšoties ar mūziķiem no Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes.

"Arzemnieki" pirmajā pusfinālā uzstāsies ar otro kārtas numuru uzreiz pēc līderiem Armēnijas pārstāvjiem (45% varbūtība uzvarai).

Pēc Latviju pārstāvošās muzikālās apvienības uzstāsies kaimiņi igauņi, kuru izredzes izkļūt no pusfināla tiek vērtētas kā stabilas - 60%. Tūdaļ pēc Igaunijas startēs otri lielākie favorīti – Zviedrija (25%).

Mūsējo izredzes uz iekļūšanu finālā tiek vērtētas vien ar 20% varbūtību, bet izredzes uz uzvaru kopvērtējumā esot mazākas par 1%.

Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski - Dānija kā rīkotājvalsts, bet Francija un Spānija kā tā saucamā Lielā piecinieka valstis.

Kā trešie favorīti bukmeikeru vērtējumā tiek minēta mājinieku izpildītā dziesma "Cliche Love Song" (10%).

LETA