Politika
2014. gada 8. jūnijs, 00:28

Straujuma: Ukrainas prezidenta inaugurācija bija svinīga, bet bez greznības

Jauns.lv

Premjere Laimdota Straujuma ("Vienotība"), kura sestdien piedalījās Ukrainas prezidenta Petro Porošenko inaugurācijas ceremonijā, norāda uz jaunā prezidenta sacīto par reformu nepieciešamību un Ukrainas integritāti.

"Ļoti laba bija prezidenta runa, kur viņš ļoti stingri pateica savu pozīciju par Ukrainas integritāti, par to, ka Krima nekad netiks atzīta kā Krievijas sastāvdaļa, un arī par to, ka Ukrainas virziens ir Eiropa," sacīja Straujuma.

Viņa piebilda, ka Porošenko inaugurācijas pasākums noticis ļoti svinīgi, taču "bez liekām ārišķībām un greznības".

Intervijā Latvijas Televīzijai Straujuma arī izteicās, ka Porošenko viņai atstājis "ļoti stingra vadītāja iespaidu, kas varētu Ukrainā garantēt stabilitāti".

Latviju inaugurācijas ceremonijā pārstāvēja Straujuma, Lietuvu - prezidente Daļa Grībauskaite, bet Igauniju - premjerministrs Tāvi Reivass. Uz to bija ieradušies arī Eiropas Savienības Padomes prezidents Hermans van Rompejs, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) priekšsēdētājs, Šveices prezidents Didjē Burkhalters, ASV viceprezidents Džo Baidens, Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis, Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko un citu valstu augstas amatpersonas. Krieviju pārstāvēja vēstnieks Ukrainā Mihails Zurabovs.

BNS