Rātsnamā notiks seminārs par inovatīvām informācijas un komunikāciju tehnoloģijām
Runā Rīga

Rātsnamā notiks seminārs par inovatīvām informācijas un komunikāciju tehnoloģijām

Jauns.lv

Piektdien, 13. jūnijā, plkst. 10.00 Rīgas domes (Rātslaukums 1) sēžu zālē notiks specializēts seminārs par inovatīvām informācijas un komunikāciju tehnoloģijām. To organizē Rīgas pašvaldības aģentūra „Rīgas enerģētikas aģentūra” (REA), kura ir vadošais partneris starptautiskā projektā „Green IT Net” („Videi draudzīgo informācijas un komunikāciju tehnoloģiju tīkls”). Semināru atklās Rīgas pilsētas ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāna izpildes uzraudzības padomes priekšsēdētāja Olga Veidiņa.

Rātsnamā notiks seminārs par inovatīvām informācij...

Kopumā projektā „Green IT Net” iesaistītas deviņas Eiropas valstis un 10 dalībnieki, tostarp pilsētas ar bagātīgu pieredzi IT jomā – Roma, Amsterdama, Mančestra un citas. Semināra pirmajā daļā īpaša uzmanība tiks veltīta Amsterdamas pieredzei, kurā ir izveidots pat īpašs Amsterdamas „Green IT” reģions. Seminārā kopā ar Nīderlandes speciālistiem būs arī Nīderlandes vēstnieks Latvijā Henks van den Dūls (H.E. Mr.Henk van den Dool).

Amsterdamas „Green IT” reģiona projekta vadītājs Maikels Bouricius (Maikel Bouricius) pastāstīs par Amsterdamas reģiona „Green IT” projektu un energoefektivitātes iniciatīvām. Kompānijas „Trefoil Energy” vadošais direktors Kīss van Alfens (Kees van Alphen) iepazīstinās ar tīro tehnoloģiju risinājumiem energoefektīvās ēkās. „EnergyGo” enerģētikas un IT speciālists Barts Rossiens (Bart Rossien) pievērsīsies uzņēmējdarbībai un inovācijām energoefektīvos datu centros un datoriekārtās. Savukārt kompānijas „Statiqcooling & Air @Work” vadītājs, sertificēts datu centru enerģētikas speciālists Marius Klerks (Marius Klerk) iepazīstinās ar energoefektīvu datu centru dzesēšanas tehnoloģijām un inovācijām.

Semināra otrajā daļā varēs uzzināt par inovatīvām tehnoloģijām, ko izmanto Rīgā. Ar pieredzi dalīsies gan SIA „Lattelecom”, gan arī Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra (ITC) pārstāvji. Īpaši jāatzīmē ITC pēdējo gadu aktivitātes Rīgas pašvaldībā, jo ITC ir kļuvis par nopietnu sadarbības partneri daudzām Rīgas domes struktūrvienībām to ikdienas darbā, tādējādi veicinot arī energoefektivitātes procesus. Semināra otro daļu atklās ITC direktors Ēriks Zēģelis. SIA „Lattelecom” Interneta un datu pakalpojumu vadītājs Jānis Rozenbergs, stāstīs par „Lattelecom” WiFi pārklājumu Latvijā, iepazīstinot ar pieredzi un gūtajām atziņām. Savukārt „Lattelecom” Datu centru biznesa attīstības nodaļas vadītājs Māris Sperga iepazīstinās ar TIERIII drošības līmeņa datu centru kā garantu informācijas laikmeta prasībām. Rīgas domes ITC Projektu pārvaldes Projektu izstrādes nodaļas galvenā projektu vadītāja Inita Kindzule stāstīs par ITC darbību, lai nodrošinātu pašvaldības publiskos pakalpojumus. SIA „ZZ dats” pārstāvis Edžus Žeiris sniegs pārskatu par to, kāda ir energoefektīva vienota pašvaldību sistēma.