FOTO, kā tagad izskatās Daugava pie Daugavpils. Vēl nav nācis ledus no Baltkrievijas
Palu draudi Daugavpils novadā varētu mazināties pāris dienu laikā.
Novadu ziņas
2017. gada 7. marts, 08:16

FOTO, kā tagad izskatās Daugava pie Daugavpils. Vēl nav nācis ledus no Baltkrievijas

Jauns.lv

Palu draudi Daugavpils novadā varētu mazināties pāris dienu laikā, šorīt LNT pastāstīja Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Saistībā ar ūdens līmeņa paaugstināšanās draudiem Daugavā atbildīgie dienesti Daugavpils novadā bija gatavojušies nemierīgai naktij, tomēr situācija neesot izvērsusies tik dramatiska. Aizbalts stāstīja, ka ledus cietība šogad ir trausla, tāpēc situācija ir labāka nekā, piemēram, 2013.gadā. Šādos apstākļos speciālists cer, ka ūdens ledus sastrēgumu pārraus ātrāk un ūdens līmenis sāks kristies.

Sliktākā situācija varot izveidoties Sventes un Līksnas pagastos, kur varētu evakuēt cilvēkus, taču pieredze liecinot, ka neviens iedzīvotājs evakuēties negrib, viņi ir jau pieraduši pie šādām situācijām, jau ir iepirkuši pārtiku un citādi sagatavojušies. Bēdīgāk esot ar personām, kuras pārvākušās uz dzīvi savos mazdārziņos. Aizbalts atzīmēja, ka pa upi vēl nav nācis Baltkrievijas ledus. Ja tas nāktu tagad, tad būtu problēmas, bet pieredze rādot, ka to var gaidīt pēc kādas nedēļas.

Daugavpils novadā pārplūstošās Daugavas ūdeņi vakar no ārpasaules nošķīra Ribaku ciemu, kurā dzīvo nedaudz vairāk kā desmit cilvēki. Visi Daugavpils novadā applūstošo teritoriju tuvumā dzīvojošie cilvēki ir brīdināti par palu draudiem, bet visi atbildīgie dienesti vajadzības gadījumā ir gatavi rīkoties. Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks pauda cerību, ka tik augstu kā 2013.gadā, kad ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils bīstami pietuvojās astoņu metru atzīmei, sasniedzot 7,94 metrus, tomēr nepacelsies.

Ledus vižņi pie Daugavpils

gallery icon

 

LETA/Foto: Ivars Soikāns/LETA