LTV izrādīs dokumentālo filmu par Jāni Peteru
Dzejnieks Jānis Peters šogad svin 75 gadu jubileju.
Kultūra
2014. gada 3. jūlijs, 12:27

LTV izrādīs dokumentālo filmu par Jāni Peteru

Jauns.lv

Sestdien, 5.jūlijā, plkst.18.30 Latvijas Televīzijā (LTV) pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma par Jāni Peteru - "Ar savu tautas dziesmu. Dzejnieks Jānis Peters", informēja LTV komunikācijas speciāliste Laura Brokāne.

Jaunā filma ir veltījums dzejnieka 75.dzimšanas dienā.

Filmas veidotāja, žurnāliste Ilze Strenga, pastāstīja, ka Peters ar visu savu būtību ir dzejnieks. Citādi nevarēja rasties viņa viedā un populārā poēma "Nakts pēc tautasdziesmas", kā arī stiprs pretī nākotnei ripot viņa pirmais dzejas krājums "Dzirnakmens". Strenga atzīmēja, ka dzejnieks daudz no dārgā dzejas rakstīšanas laika veltījis savai tautai. Arī tā, pēc viņas teiktā, ir dzejnieka būtība.

Peters šogad svin 75 gadu jubileju. Godinot dzejnieku, visa gada garumā notiek pasākumi. 28.jūnijā notika centrālais Petera jubilejas pasākums koncerts "Jānim Peteram - 75/ No Jāņiem līdz Pēteriem…" "Arēnā Rīga". Martā notika arī dzejnieka un komponista Raimonda Paula dziesmu koncerts "Sanāciet, sadziediet".

Pauls, sveicot dzejnieku, ierakstījis dziesmu albumu "Latvijas čigānu motīvi", kurā skan dziesmas ar Petera vārdiem. Arī mūzikas ierakstu kompānija "Mikrofona ieraksti" vienā izlasē "Sanāciet, sadziediet..." apkopojusi populārākās dziesmas ar dzejnieka dzeju. Latvijas Radio 2 šo gadu pasludinājis par Jāņa Petera gadu un rīko pasākumu sēriju.

LETA/ Publicitātes foto