Mesi: bijām pelnījuši ko mazliet vairāk
Pasaules kausa labākais spēlētājs Lionels Mesi uzskata, ka Argentīna bija pelnīusi uzvarēt.
Sabiedrība
2014. gada 14. jūlijs, 12:51

Mesi: bijām pelnījuši ko mazliet vairāk

Jauns.lv

Argentīnas futbola izlase Brazīlijā notikušā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra izšķirošajā spēlē bija pelnījusi ko vairāk par zaudējumu papildlaika izskaņā, uzskata vienības līderis un turnīra labākā spēlētāja balvas ieguvējs Lionels Mesi.

Kā zināms, Vācijas izlase svētdien kļuva par četrkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, sacensību finālā ar rezultātu 1:0 cīņas papildlaikā pārspējot Argentīnas valstsvienību. Vienīgos vārtus 113.minūtē guva Mario Gēce.

"Ir skumji turnīru noslēgt šādā veidā. Mēs bijām pelnījuši ko mazliet vairāk," pauda Mesi. "Tieši mums bija labākās vārtu gūšanas iespējas, tomēr neviens no mums nespēja kādu no tām izmantot."

Aizvadītajās septiņās finālturnīra cīņās Mesi guva četrus vārtus un izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. "Godīgi sakot, labākā spēlētāja balva pēc šī zaudējuma mani neinteresē. Vēlējāmies visas Argentīnas nācijas vārdā iegūt kausu, taču nespējām to izdarīt. Mēs centāmies, tomēr veiksme nebija mūsu pusē."

Neizmantoto vārtu gūšanas iespēju faktoru pēc mača izcēla arī Argentīnas izlases galvenais treneris Alehandro Sabelja, kurš darbu ar komandu neturpinās.

"Spēle bija ļoti līdzvērtīga. Vāciešiem bija pārsvars bumbas kontrolēšanā, toties mēs bijām asāki un radījām labākas iespējas gūt vārtus," uzskata treneris. "Tik līdzvērtīgā spēlē šādas iespējas ir jāizmanto. Darbs, ko paveica mani spēlētāji, ir kas ārkārtējs. Man ir žēl spēlētāju, tomēr tajā pašā laikā esmu arī priecīgs, jo šis fantastiskais kolektīvs panākumu labā paveica visu, ko spēja."

"Mani spēlētāji bija cīnītāji, Argentīnas vārdā atdodot ikkatru savu sviedru lāsīti," izcēla Sabelja. "Šie futbolisti ir veikuši jaunu ierakstu mūsu futbola vēsturē."

Tikmēr argentīniešu pussargs Havjers Maskerano pēc zaudējuma neslēpa, ka sāpes par neveiksmi viņu vajās mūžīgi. "Šī bija mūsu iespēja. Kauss no mūsu rokām izslīdēja pēdējās spēles minūtēs, bet līdz brīdim, kad mūsu spēki beidzās, labākās iespējas izveidojām tieši mēs. Zaudējuma sāpes ir neizsakāmas, tomēr mēs izdarījām visu, ko spējām."

Argentīna pirmajā Pasaules kausa finālturnīrā 1930.gadā izcīnīja otro vietu, bet pēc tam lielākos panākumus guva 1978. un 1986.gadā, kad kļuva par čempioni. Vēlāk 1990.gadā tā vēlreiz izcīnīja otro vietu, bet pēc tam nebija tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu.

Sacensības 12 Brazīlijas pilsētās un stadionos risinājās mēneša garumā, bet nākamā Pasaules kausa izcīņa 2018.gadā paredzēta Krievijā.

LETA/Foto: AFP/LETA