Arhitekts Pīlēns nedaudz citādāk. Izstādē Liepājā var apskatīt viņa mākslu
Pīlēna darbu izstāde "Cikls. 30/70" Liepājas muzejā būs skatāma līdz 16.aprīlim.
Kultūra
2017. gada 2. marts, 23:38

Arhitekts Pīlēns nedaudz citādāk. Izstādē Liepājā var apskatīt viņa mākslu

Jauns.lv

Liepājas muzejā atklāta arhitekta, uzņēmēja un mākslas kolekcionāra Ulda Pīlēna darbu izstāde "Cikls. 30/70".

2013.gada janvārī Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē bija skatāma būvniecības koncerna "UPB" mākslas darbu kolekcija, kas veidota vairāk nekā desmit gadus un apvieno Latvijā atzītu dažādu paaudžu mākslinieku darbus.

Šoreiz Liepājas muzejā būs skatāmi AS "UPB" padomes priekšsēdētāja Ulda Pīlēna paša radītie darbi. Autors atzīst, ka izstādē skatāmie darbi ir viņa meditācija - tie nav izrēķināti, izdomāti un tajos nevajag meklēt konkrētību.

"Pēc attieksmes pret dzīvi esmu arhitekts, kas iegūstot arhitekta izglītību, mācījies arī zīmēšanas, gleznošanas, krāsu un materiālmācības gan Latvijā, gan Vācijā "Bauhaus" universitātē. Šī mana tā saucamā gleznošana, jeb, kā man labāk patīk to dēvēt, krāsu meditācija visvairāk nepieciešama man pašam. Man nav izdomāta labāka metode prāta nomierināšanai un atslēgšanai, kā ļauties emocionalitātei un zemapziņas vadībai," pastāstīja Pīlēns.

Pēc Pīlēna teiktā, esot pierādīts, ka tie uzņēmēji un menedžeri, kuri aktīvi vai pasīvi konfrontē sevi ar mākslas izpausmēm, daudz mazāk saskaras ar izdegšanas sindromu.

Skaidrojot izstādes nosaukumu, autors norāda, ka tikai ļoti naivs cilvēks varot iedomāties, ka viņš ir visuma centrs, ap kuru viss grozās. Par 100% unikāliem mēs sevi varam uzskatīt tikai piedzimšanas brīdī, jo pēc tam mūs visus ietekmē dažādas apkārtējās vides ietekmes. Mēs pielāgojamies šiem noteikumiem gan apzināti, gan neapzināti, līdz ar to mūsu pašu unikalitāte ir tikai 30%, bet pārējie 70% ir apkārtējās vides ietekmes, uzskata Pīlēns.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA