Deputātiem Ādamsonam un Krēsliņam nepiešķirs pielaidi darbam ar valsts noslēpumu
Saeimas deputātiem Jānim Ādamsonam (S) un Kārlim Krēsliņam (VL-TB/LNNK) netiks piešķirta pielaide darbam ar valsts noslēpumu.
Politika
2014. gada 6. decembris, 21:53

Deputātiem Ādamsonam un Krēsliņam nepiešķirs pielaidi darbam ar valsts noslēpumu

Jauns.lv

Saeimas deputātiem Jānim Ādamsonam (S) un Kārlim Krēsliņam (VL-TB/LNNK) netiks piešķirta pielaide darbam ar valsts noslēpumu, tā liecina LTV raidījuma "Panorāma" rīcībā esošā informācija.

Informācijas avots, kā arī cita sīkāka informācija par šo faktu raidījumā netika minēta.

Tika gan minēts, ka vēstulē Saeimai Satversmes aizsardzības biroja (SAB) pārstāvji informējuši, ka deputātiem, kuri strādāja iepriekšējā sasaukuma Saeimā un ir pārvēlēti, pielaide valsts noslēpumu saturošai informācijai ir līdz šā gada 31. decembrim.

Jau ziņots, ka SAB sācis izvērtēt Saeimas deputātu atbilstību valsts noslēpuma pielaides saņemšanai.

Kā iepriekš pastāstījusi SAB preses pārstāve Iveta Maura, SAB ir saņēmis Saeimas kancelejas vēstules ar to deputātu sarakstiem, kuriem amata pienākumu veikšanai nepieciešama speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu. Minētajiem sarakstiem ir piešķirts statuss - informācija dienesta vajadzībām, līdz ar to SAB nav tiesīgs sniegt jebkādus komentārus par vēstules saturu, tostarp par konkrētām personām, kas iekļautas sarakstā.

Novembra sākumā SAB nolēma piešķirt pielaidi valsts noslēpumam lielākajai daļai Laimdotas Straujumas (V) otrās valdības ministru. SAB preses pārstāve Iveta Maura informēja, ka nopieciešamā dokumentācija par pilnībā visiem ministriem vēl nav saņemta, līdz ar to SAB par šīm personām lēmumu pieņemt vēl nevar. Tomēr birojs jau ir izsniedzis vai pieņēmis lēmumu par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam piešķiršanu lielākajai daļai valdības ministru.

Par tām personām, kurām ir spēkā esoša speciālā atļauja pieejai valsts noslēpumam un par kurām netiks saņemta papildu pārbaudāma informācija, jaunas pārbaudes procedūras netiks sāktas. Lēmumu par tām personām, kurām līdz šim nebija spēkā esošas speciālās atļaujas, SAB sola pieņemt pēc iespējas ātrāk.

Konkrētus ministru uzvārdus SAB gan atturējās minēt.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas