Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kultūra

Valkā nākamgad notiks vērienīgs deju lieluzvedums

Jauns.lv

Nākamgad Valkas brīvdabas estrādē notiks deju lieluzvedums "Pavasara nakts mistērijas", kurā piedalīsies divdesmit seši Latvijas deju ansambļi, aģentūra BNS uzzināja pašvaldībā.

Valkā nākamgad notiks vērienīgs deju lieluzvedums...

Deju lieluzvedums paredzēts 2015.gada 23.maijā. Pašvaldība norāda, ka tā ietvaros Latvijas deju ansambļi izdejos Tālavas novada "Pavasara nakts mistērijas", kas veltītas par godu gadu simtos saglabātām ģimeniskām tradīcijām un senās Valkas puses pavasara ierašām.

Lieluzveduma radošā komanda ir horeogrāfe un mākslinieciskā vadītāja Gunta Skuja, horeogrāfi Taiga Ludborža, Ieva Adāviča, Jānis Purviņš. Pasākumam skatuvi iekārtos scenogrāfs Ivars Noviks.

Idejas autors un režisors Aivars Ikšelis atklāj, ka uzvedumā dejas valodā runās par mīlestību pret savu ģimeni, dzimtajām mājām, darbu un senajām tradīcijām.

""Pavasara nakts mistērijas" stāsta galvenie varoņi ir vidzemnieku ģimene. Tas būs stāsts kā pavadām Jurģu dienas un sagaidītām caur nakts mitoloģiskiem piedzīvojumiem saullēktu kopā, jo saulei lecot, būs Lielais Valkas (lopu) tirgus un izpriecas Blusu krogā", skaidroja Aivars Ikšelis.

BNS