Kaspars Roga pirmo reizi žūrijā. Un uzreiz Eirovīzijas dubultnieka "Supernovas" atlasē. FOTO
„Prātnieks” Kaspars Roga, kura grupa piedalījās Eirovīzijā kā pirmie Latvijas pārstāvji, šogad pirmo reizi dzīvē iesaistījies žūrijas darbā. Ik pa laikam viņš izskatījās tāds kā apmulsis.
Kultūra
2015. gada 6. janvāris, 14:50

Kaspars Roga pirmo reizi žūrijā. Un uzreiz Eirovīzijas dubultnieka "Supernovas" atlasē. FOTO

Jauns.lv

Latvijas Televīzijā sākusies atlase pagaidām īsti nesaprotamam ar mūziku saistītam projektam, kuram dots segvārds „Supernova”. Tiek runāts, ka tas nav nekas cits, kā gadiem jau ierastā un spozmi zaudējusī Eirovīzija. Šim projektam piesaistīts arī „Prāta vētras” bundzinieks Kaspars Roga.

No personām, kas redzētas uz skatuves, labāk vai sliktāk, bet tomēr dzied, „Supernovas” atlasē bija manāmi Jenny May, Antra Stafecka, Jānis Buks, Roberto Meloni un vēl kāds bariņš dažādu „Talantu fabriku” dalībnieku.

Žūrijas komisijas sastāvā ir dziedātāja Ieva Kerēvica, grupas „Prāta Vētra” dalībnieks Kaspars Roga, dziedātājs Dons un mūzikas producents Guntars Račs. Šī žūrija dalībniekus vērtēs arī pusfinālā un finālā, ko LTV februārī tiešraidēs demonstrēs svētdienu vakaros.

Lai cīnītos par iespēju iekarot ne tikai Latvijas, bet arī pasaules mūzikas arēnas, pirmdien, 5. janvārī, Latvijas Televīzijā (LTV) norisinājās dziesmu un izpildītāju konkursa „Supernova 2015” pirmā atlases kārta. Žūrija izvērtēja 123 pieteikto izpildītāju anketas, klātienē uzaicināja un dienas laikā noklausījās 51 dalībnieku.

„Šī bija mana pirmā pieredze strādājot kādā žūrijā, tāpēc viss šķita interesanti un aizraujoši. Raugos cerīgi uz lielajām atlasēm tiešraidēs. Ir interesants materiāls un izpildītāji, kas pie pozitīvas apstākļu sakritības varētu kļūt vismaz par veiksmīgiem Latvijas mēroga māksliniekiem,” pēc atlases atzina viens no izpildītāju vērtētājiem Kaspars Roga.

Žūrijas komisija izvērtēs visus dzirdētos izpildītājus un atlasīs 20 labākos, kuri februārī sacentīsies par iespēju nokļūt „Supernova 2015” finālā. Izpildītāju priekšatlasi un konkursa gatavošanās aizkulises varēs vērot divos raidījumos, kas LTV ēterā tiks pārraidīti 18. un 25. janvārī.

Kopumā konkursam „Supernova 2015” tika iesniegtas 98 dziesmas un pieteikušies 123 izpildītāji. Konkursa fināls norisināsies 2015. gada februārī. Konkurss „Supernova 2015” veidots ar mērķi radīt jaunas zvaigznes un atrast dziesmas, kas spēs iekarot ne tikai vietējās, bet arī ārvalstu skatuves, radio stacijas un klausītāju sirdis. Jaunā konkursa misija ir atrast dziesmu, kas spēs aizraut, saviļņot, likt tai dziedāt līdzi miljoniem klausītāju visā pasaulē un atklāt vokāli spēcīgus, mērķtiecīgus, strādāt gribošus izpildītājus, kuri šo "hītu" iznesīs ne tikai vietējā, bet arī starptautiskajā mūzikas arēnā.

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes