Rīgas centrā tiks ierīkots jauns pašvaldības bērnudārzs 88 bērniem. FOTO
Runā Rīga

Rīgas centrā tiks ierīkots jauns pašvaldības bērnudārzs 88 bērniem. FOTO

Jauns.lv

Šodien Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane , Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis kopā ar pašvaldības speciālistiem apskatīja īpašumu Katrīnas ielā 5a un nolēma veikt nepieciešamās darbības, lai jau šogad ierīkotu te jaunu pašvaldības bērnudārzu.

Rīgas centrā tiks ierīkots jauns pašvaldības bērnu...

„2014. gada nogalē Rīgas Brīvostas valde, pieņemot vienbalsīgu lēmumu par īpašuma Katrīnas ielā 5a nodošanu pašvaldībai bezatlīdzības lietošanā, ir radusi konstruktīvu risinājumu tam, lai ēka Katrīnas ielā 5a atgrieztos pie vēsturiskām saknēm un tajā atkal darbotos pirmsskolas izglītības iestāde. Rīgas centrā diemžēl nav daudz nekustamo īpašumu, kuros var nodrošināt pilnvērtīgu pirmsskolas izglītības iestādes funkciju, tāpēc ir gandarījums par panākto risinājumu. Plānojam, ka jau šogad ēkā un tās teritorijā darbosies Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde „Ābelīte”. Protams, pirms tam tiksimies arī ar iestādes bērnu vecākiem, lai pārrunātu dažādus ar pārcelšanu saistītus  jautājumus,” klātesošos pēc telpu  apskates informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Jaunais bērnudārzs Katrīnas ielā 5a tiks ierīkots 983,20 kvadrātmetru lielā  ēkā, kas atrodas uz 4216 kvadrātmetru liela zemesgabala. Plānots, ka jaunajā pirmsskolas izglītības iestādē būs vietas 88 bērniem.

„Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde „Ābelīte" pašlaik darbojas ēkā Stabu ielā 22. Diemžēl šī ēka jau pašlaik atrodas avārijas stāvoklī. Ēkā, kas jau sākotnēji tika būvēta kā dzīvojamā māja, nav piemērota pirmsskolas izglītības iestādes funkcijas nodrošināšanai. Šo telpu atjaunošanas un pārbūves darbi pašreizējos apstākļos izmaksātu vairākus miljonus eiro. Tādēļ tajā esošās pirmsskolas izglītības iestādes pārcelšana uz atjaunotu ēku Katrīnas dambī ir labākais iespējamais risinājums. Turklāt šī ēka jau sākotnēji ir celta kā pirmsskolas izglītības iestāde un šo funkciju atjaunošanai pašvaldībai ir jāiegulda 550 tūkstoši eiro,” pirmsskolas izglītības pārcelšanas iemeslus skaidro Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Sanāksmes laikā tika uzdots Rīgas domes Īpašuma departamenta atbildīgajiem speciālistiem izstrādāt domes lēmumprojektu un virzīt to izskatīšanai atbildīgajās pašvaldības komitejās un tuvākajā Rīgas domes sēdē, lai jau savlaicīgi varētu izsludināt ēkas atjaunināšanas un pārbūves darbu iepirkumu. Plānots, ka darbus varētu pabeigt 2015.gada rudenī.   

Rīgas centrā tiks ierīkots jauns pašvaldības bērnudārzs 88 bērniem

Rīgas centrā tiks ierīkots jauns pašvaldības bērnudārzs 88 bērniem

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto