Pasažiere pateicas vilciena Rīga - Salaspils konduktorei: sieviete viņu pārsteidza ar savu attieksmi
foto: Shutterstock
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība

Pasažiere pateicas vilciena Rīga - Salaspils konduktorei: sieviete viņu pārsteidza ar savu attieksmi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kādā iedzīvotāja soctīklā "Facebook" pastāstījusi stāstu, kas liek aizdomāties par to, cik patiesībā daudz nozīmē vienkāršs vārds "paldies".

Pasažiere pateicas vilciena Rīga - Salaspils kondu...

Sieviete vārdā Daina raksta, ka pirms četriem gadiem, 27. februārī, viņa braukusi ar vilcienu no Rīgas uz Salaspili un saskārusies ar pārsteidzošu sievietes konduktores pieeju darbam. "Kā es atceros datumu? Mans ieraksts "Facebook" par to atgādināja. Tolaik tikai neliels procents cilvēku izmantoja iespēju pirkt biļetes ar telefona starpniecību, un es biju viena no viņiem. Pie manis pienāca konduktore, vārdā Rūta, noskenēja manu elektronisko biļeti un teica: "Paldies, laimīgu ceļu!" Kamēr viņa pārbaudīja nākamās biļetes, pamanīju, ka visiem, kas iegādājās elektroniskās biļetes, viņa novēlēja laimīgu ceļu, bet pārējiem vienkārši pateica "Paldies!". Es domāju, ka tā ir interesanta pieejam," savu stāstu iesāka Daina.

Pēc viņas teiktā, tas, kas tiešām padarīja šo braucienu īpašu, bija brīdis, kad Rūta pienāca pie viņas un teica: "Nākamā pietura - Salaspils! Jūsu pietura!" Protams, zināju, kur man izkāpt, un sapratu, ka viņa to atgādināja tikai tāpēc, ka daži vilcieni neapstājas visās stacijās, un acīmredzot šis reiss izlaiž pieturu pirms Salaspils."

Pirms izkāpšanas vēlējos pateikties konduktorei par viņas īpašo pieeju darbam un piedāvāju kūku, ko nopirku kā cienastu. Viņa pieklājīgi atteicās, ar žestiem un toni parādot, ka "tas nav nekas īpašs, es tikai daru savu darbu". Tad es atcerējos viņas vārdu - Rūta Tomkoviča.

Nesen Daina atkal brauca vilcienā un skenāja savu elektronisko biļeti pie reģistratora. Pie viņas pienāca konduktore, noskenēja viņas biļeti un teica: "Paldies! Un paldies, ka noskenējāt!" Un tad Daina pamanīja - tā taču ir tā pati Rūta! "Arī šoreiz viņa pasažieriem teica vai nu vienkārši "Paldies!", vai "Paldies! Un paldies, ka ieskenējāt!" Sapratusi, ka esam jau tikušās pirms četriem gadiem, brauciena beigās vēlreiz pateicos par lielisko darbu. Tāpat kā toreiz, viņa pazemīgi pieņēma uzslavu, teikdama, ka "tur nekā īpaša nav". Rūta arī palīdzēja pasažieriem saprast, no kuras puses atvērsies vilciena durvis galastacijā - tā man iepriekš neviens cits konduktors nav palīdzējis. Draugi, "paldies" nozīmē vairāk, nekā mums šķiet. Ja satiekat Rūtu - jūs viņu noteikti pazīsiet - pasakiet viņai paldies par viņas lielisko darbu! Un nododiet sveicienus no Dainas, ja būs iespēja," rezumēja iedzīvotāja.

Viņas ieraksts saņēmis daudzas reakcijas, cilvēki komentāros rakstījuši, ka šis ir ļoti jauks un sirsnīgs stāsts.