Šķilbēnos aizturētais Latvijas pilsonis piedalījies arī karadarbībā Ukrainā
foto: AFP/AP/Scanpix
Šķilbēnos aizturētais Latvijas pilsonis ne tikai dienējis Krievijas armijā, bet arī piedalījusies karadarbībā Ukrainā.
Sabiedrība

Šķilbēnos aizturētais Latvijas pilsonis piedalījies arī karadarbībā Ukrainā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Šonedēļ Šķilbēnos aizturētais Latvijas pilsonis ne tikai dienējis Krievijas armijā, bet arī piedalījusies karadarbībā Ukrainā, apliecināja Valsts drošības dienestā (VDD).

Šķilbēnos aizturētais Latvijas pilsonis piedalījie...

VDD sākotnēji pret personu sāka kriminālprocesu par Nacionālās drošības likumā noteiktā aizlieguma dienēt Krievijas bruņotajos spēkos pārkāpšanu.

Izmeklēšanas gaitā VDD konstatēja, ka persona ir ne vien dienējusi agresorvalsts bruņotajos spēkos, bet arī piedalījusies karadarbībā Ukrainā. Saistībā ar minēto VDD pieņēma lēmumu personas darbības kriminālprocesa ietvaros papildus kvalificēt saskaņā ar Krimināllikuma pantu, proti, kā aktīvu prettiesisku dalību ārpus Latvijas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā, norādīja dienestā.

Personai piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Jau ziņots, ka 7. oktobrī, Šķilbēnu pagastā robežsargi aizturēja kādu Latvijas valstpiederīgo, kurš nelikumīgi šķērsoja valsts robežu no Krievijas puses.

Valsts robežsardze pret personu sākusi kriminālprocesu par ārējās valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" šonedēļ vēstīja, ka pagaidām VDD neesot pamata uzskatīt, ka aizturētais būtu saistīts ar Krievijas specdienestiem vai iesūtīts Latvijā, lai veiktu kādas provokācijas vai diversijas. Savu dienesta vietu Krievijā viņš esot atstājis pēc paša iniciatīvas.