Prezidents Bērziņš Berlīnē: Latvija ir sevi pierādījusi kā atbildīgu un uzticamu sabiedroto
Valsts prezidents Andris Bērziņš izcēla Latvijas un Vācijas lieliskās attiecības.
Politika
2015. gada 16. janvāris, 20:00

Prezidents Bērziņš Berlīnē: Latvija ir sevi pierādījusi kā atbildīgu un uzticamu sabiedroto

Jauns.lv

Latvija ir sevi pierādījusi kā mērķtiecīgu, atbildīgu un uzticamu sabiedroto, kas turpinās atbalstīt Eiropas projektu, piektdien Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomes svinīgajā atklāšanas pasākumā Berlīnes Rātsnamā sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzrunājot klātesošos prezidents norādīja, ka ir pagodināts sveikt tos pašā Vācijas sirdī - Berlīnē, Latvijas prezidentūras ES Padomē svinīgajā atklāšanā. "Berlīnē ar mūra krišanu pirms 25 gadiem aizsākās Vācijas atkalapvienošanās, kas tāpat kā Baltijas ceļš kļuva par pagrieziena punktu ceļā uz vienotu Eiropu," teica Bērziņš.

"Latvija saņem savu pirmo prezidentūru Eiropas Savienības Padomē pēc desmit dalības gadiem. Šo gadu laikā esam sevi pierādījuši kā mērķtiecīgu, atbildīgu un uzticamu sabiedroto, tāpēc ar pārliecību varu teikt, ka turpināsim attīstīt Eiropas projektu," uzsvēra Bērziņš.

Viņš paskaidroja, ka Latvijas prezidentūras prioritātes ir ekonomiski augoša, moderna, droša un globāli spēcīga ES. "Gan divdesmit astoņu valstu savienības iekšējie, gan pasaules notikumi un izaicinājumi vēl vairāk nekā jebkad mūs mudina būt vienotiem, efektīviem un atvērtiem sadarbībai," norādīja Valsts prezidents.

Uzrunā prezidents Bērziņš arī atzina, ka Latvijas un Vācijas draudzība, kā arī intensīvā sadarbība ir divu valstu lielisks partnerības paraugs.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA