Sestdien Rīgā notiks bojā gājušo palestīniešu piemiņas pasākums
foto: Juris Rozenbergs
Gājiens palestīniešu atbalstam.
Runā Rīga

Sestdien Rīgā notiks bojā gājušo palestīniešu piemiņas pasākums

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Sestdien, 5. oktobrī, plkst.18 Rīgā pie Brīvības pieminekļa notiks bojā gājušo Palestīnas civiliedzīvotāju piemiņas pasākums, informēja pasākuma rīkotāji, kas sevi dēvē par kustību "Par brīvu Palestīnu".

Sestdien Rīgā notiks bojā gājušo palestīniešu piem...

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem, biedrību un nodibinājumu reģistrā šāda organizācija nav reģistrēta.

Atsaucoties uz Gazas joslas veselības ministrijas datiem, piemiņas pasākuma rīkotāji norāda, ka zināmi 34 344 Gazā nogalināto vārdi, taču kopējais upuru skaits esot daudz lielāks.

Pasākuma rīkotāji Izraēlas cīņu ar palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamas" sauc par genocīdu un aicina iestāties "pret Latvijas līdzdalību šajā genocīdā". Pasākumā ar svecīšu nolikšanu, runām un Palestīnas karoga izritināšanu tikšot pieminēti upuri.

Rīgas domē informēja, ka pasākumu palestīniešu piemiņai pieteikusi kāda privātpersona. Plānots, ka pasākumā piedalīšoties 150 cilvēku.

Šis nav pirmais pasākums palestīniešu piemiņai, kas notiek Rīgā. Jauns.lv iepriekš noskaidroja, ka iepriekšējo pasākumu organizēja virkne aktīvistu. Starp tiem bija kāds Olivers Bērzs un Dārta Treimane. Abas personas ir maz zināmas publiskā vidē, aktīvistu aprindās.

Rīgā atkal norit gājiens palestīniešu atbalstam

27. aprīlī Rīgā noritēja kustības "Par brīvu Palestīnu" organizēts gājiens palestīniešu atbalstam.

Jauns.lv ir zināms, ka šīs personas centās RD saskaņot arī 6. janvāra pasākumu. Kā par drošību atbildīgais februāra pasākumā (kur arī kāda dalībniece demonstrēja antisemītisku plakātu) tika pieteikts Maksims Jakušins - arī maz zināms aktīvists, kurš, kā Jauns.lv iepriekš noskaidroja, bija viens no rīkotājiem gājieniem pret Valsts aizsardzības dienesta ieviešanu.

Zināms gan, ka atsevišķi domes deputāti aicināja nepieļaut gājienu, apgalvojot, ka iepriekšējais pasākums izcēlies ar antisemītiska plakāta demonstrēšanu un pret šādām norisēm iebilst arī ebreju kopienas pārstāvji Latvijā.

"Hamas" pagājušā gada 7. oktobrī sarīkoja slaktiņu Izraēlā, kur teroristi noslepkavoja gandrīz 1200 cilvēkus, pamatā civilpersonas, un sagrāba apmēram 250 ķīlniekus.

Reaģējot uz 7. oktobra slaktiņu, Izraēla paudusi apņēmību iznīcināt "Hamas" un uzsākusi plašu militāro operāciju teroristu kontrolētajā Gazas joslā.

Policijas uzraudzībā 17.02.2024. Rīgā notika gājiens "Palestīnas atbalstam", kurā bija pulcējušies vairāk nekā 150 cilvēki. Policija veikusi pārrunas ar gājiena dalībnieci, kurai līdzi bija antisemītisks sauklis.

Rīgā notiek gājiens Palestīnas atbalstam. 17.02.2024.

Atbalstot "Hamas", Libānas šiītu bruņotais grupējums "Hizbollah" jau gadu Izraēlu apšauda ar raķetēm.

Izraēlas armija šonedēļ paziņoja arī par ierobežotām sauszemes operācijām pret "Hizbollah" mērķiem Libānā.

Irāna otrdien izšāvusi aptuveni 180 raķetes uz Izraēlu. Irānas Revolucionārā gvarde paziņojusi, ka raķešu trieciens esot atbilde uz "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas, "Hamas" vadoņa Ismaila Hanijes un Irānas Revolucionārās gvardes ģenerāļa Abasa Nilforušana iznīcināšanu.