Aizvadītajā nedēļas nogalē 26. kājnieku bataljona zemessargi piedalījās kombinēto uzdevumu maršā “Lūša taka”, pēc kura sekmīgas veikšanas, zemessargs iegūst tiesības nēsāt bereti un vienības kokardi.

Vidzemes brigādes zemessargi izbrien "Lūša taku"

Aizvadītajā nedēļas nogalē 26. kājnieku bataljona zemessargi piedalījās kombinēto uzdevumu maršā “Lūša taka”, pēc kura sekmīgas veikšanas, zemessargs iegūst tiesības ...

Sabiedrība

FOTO: pārbaudījums stiprākajiem! Vidzemes zemessargi neapskaužamos laikapstākļos izbrien "Lūša taku"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē 26. kājnieku bataljona zemessargi piedalījās kombinēto uzdevumu maršā “Lūša taka”, pēc kura sekmīgas veikšanas, zemessargs iegūst tiesības nēsāt bereti un vienības kokardi.

FOTO: pārbaudījums stiprākajiem! Vidzemes zemessar...

Spītējot lietum un vēsajam laikam, zemessargi veica gandrīz 40 kilometru garu distanci, kuras laikā veica dažādus uzdevumus, kuros tika pārbaudīta viņu fiziskā sagatavotība un morālā noturība.

 “Es pieteicos "Lūša takai", jo gribēju pārbaudīt sevi un pierādīt sev, ka es to varu. Tas nebija viegli un tajā pat laikā nebija arī smagi. Gājām komandās, katrs ar savu mērķi un pārliecību. Man paveicās ar komandu, jo viens otru motivējām sasniegt labus rezultātus un nedomāt par grūtībām, kas gadījās ceļā. Lietus līst - viss ir slikti, bet mēs gājām uz priekšu, jo pēc lietus vienmēr būs saule!” stāsta  26. kājnieku bataljona zemessargs Linards. 

Bataljona zemessargs Evija atzīst, ka "tas bija izaicinājums, bet bija to vērts, jo šobrīd ir gandarījums par paveikto. Šīs dienas bija gan fizisks, gan emocionāls pārbaudījums“.

”Lūša taka bija viens no maniem šī gada mērķiem,sagatavoju sevi mentāli, tomēr no neziņas nav iespējams izvairīties. Pēc uzdevumu veikšanas, guvu apstiprinājumu, ka neziņa un bailes, kas tiek kontrolētas un pārvarētas, mūs attīsta un pilveido. Esmu priecīgs un lepns par sevi, ka es to paveicu! Paldies komandai, kas mudināja turpināt un nepadoties!”, komentē zemessargs Armands.