Evika Siliņa: "Šī koalīcija šobrīd strādā kopā, ja būs kādas izmaiņas, tad tās jūs uzzināsies no manis"
foto: Ieva Leiniša/LETA
Ministru prezidente Evika Siliņa.
Sabiedrība
2024. gada 16. septembrī, 21:39

Evika Siliņa: "Šī koalīcija šobrīd strādā kopā, ja būs kādas izmaiņas, tad tās jūs uzzināsies no manis"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ja valdības sastāvā būs plānotas kādas izmaiņas, to uzzināsiet no manis, žurnālistiem pēc valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Evika Siliņa: "Šī koalīcija šobrīd strādā kopā, ja...

Ceturtdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir iekļauts jautājums par neuzticības izteikšanu satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P). Atbildot uz jautājumu, vai Briškens var rēķināties ar pilnīgi visas koalīcijas atbalstu, Siliņa norādīja, ka koalīcija parasti neatbalsta opozīcijas pieteikumus ministru demisijas jautājumos.

"Šī koalīcija šobrīd strādā kopā, ja būs kādas izmaiņas, tad tās jūs uzzināsies no manis," īsi atbildēja Siliņa.Parakstus Briškena demisijas pieprasīšanai sāka vākt opozīcijā esošā partija "Latvija pirmajā vietā".

Arī Nacionālā apvienība (NA) lēmusi izteikt neuzticību satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P), uzstājot, ka ministrs nespēj vadīt nozari, pieņemt lēmumus un tos atbilstoši skaidrot, aģentūru LETA informēja partijā.

NA norādījusi uz, viņuprāt, satiksmes ministra nekonsekvento rīcību nacionālās aviokompānijas "airBaltic" jautājumā, "cenšoties noslēpt no sabiedrības faktu, ka 571 miljons eiro tiks norakstīts bez iespējas valstij atgūt aviokompānijā ieguldītos līdzekļus, kas faktiski ir nodokļu maksātāju nauda". Ministrs šonedēļ esot neieradies skaidrot savus lēmumus Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, lai gan sākotnēji esot solījis ierasties.