Apcietināts vīrietis, kurš vairāk nekā 10 gadu garumā seksuāli izmantoja savas paziņas bērnus
foto: Shutterstock
Izmeklēšanā noskaidrojās, ka vīrietis iepriekš arī ticis sodīts par bērna tēva seksuālu izmantošanu.
112
2024. gada 6. septembrī, 09:26

Apcietināts vīrietis, kurš vairāk nekā 10 gadu garumā seksuāli izmantoja savas paziņas bērnus

Anna Klāra

Jauns.lv

Apcietinājums piemērots kādam seksuālam varmākam, kurš laika posmā no 2006. līdz 2023. gadam seksuāli izmantojis piecas nepilngadīgas personas. Tāpat izmeklēšanā noskaidrojās, ka vīrietis jau iepriekš sodīts par šo bērnu tēva seksuālu izmantošanu.

Apcietināts vīrietis, kurš vairāk nekā 10 gadu gar...

Likumsargi kriminālprocesu par seksuālu vardarbību un pavešanu netiklībā pret 1972. gadā dzimušo vīrieti uzsāka šā gada 22. janvārī, pamatojoties uz Bāriņtiesas sniegto informāciju par to, ka ar diviem 2011. gadā dzimušiem bērniem viņu tēva paziņa, iespējams, veicis seksuālas darbības. Izmeklēšanas sākumposmā Bāriņtiesas aizdomas apstiprinājās - atklājās, ka vīrietis 2022. gadā bija veicis seksuālas darbības ar vienu no savas paziņas bērniem. Tāpat izmeklēšanā noskaidrojās, ka vīrietis iepriekš veicis seksuālas darbības arī ar minēto bērnu tēvu, par ko varmāka jau bija izcietis sodu iepriekš.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka laika posmā no 2006. līdz 2017. gadam no vīrieša slimajām tieksmēm cietuši vēl četri nepilngadīgi bērni - viņa paziņas sievas trīs nepilngadīgie dēli un viens ar ģimeni nesaistīts nepilngadīgs zēns. 31. janvārī aizdomās turētais tika aizturēts un viņam Valsts policija piemēroja apcietinājumu.

Tāpat izmeklēšanas gaitā konstatēts, ka arī pats bērnu tēvs, kurš dzimis 1982. gadā, laika posmā no 2019. gada līdz 2023. gadam bija veicis seksuāla rakstura darbības pret vienu no saviem bērniem, par ko izmeklēšana notiek atsevišķa kriminālprocesa ietvaros.

Izvērtējot kriminālprocesā pierādītos apstākļus, policija ierosināja prokuratūru saukt 1972. gadā dzimušo vīrieti pie kriminālatbildības par septiņpadsmit atsevišķiem noziedzīgiem nodarījumiem - trīs smagiem un četrpadsmit sevišķi smagiem noziedzīgiem nodarījumiem. Par smagāko no minētiem noziegumiem personai, ja tā tiks atzīta par vainīgu, var tikt piemērots mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.