Rīdzinieki pauž neapmierinātību: būvgružu tvertnes stāv ielas vidū
foto: https://x.com/kurkaspars
Vai šāda situācija ir pieļaujama?
Sabiedrība

Rīdzinieki pauž neapmierinātību: būvgružu tvertnes stāv ielas vidū

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Neapmierinātību ar redzēto Rīgas ielās sociālajā platformā "X" pauž Kaspars, norādot, ka ir nepieņemami, ka būvgružu tvertne novietota tieši ielas vidū.

Rīdzinieki pauž neapmierinātību: būvgružu tvertnes...

"Es absolūti nezinu ko darīt, lai kāds Rīgas domē attaptos, ka nav pieņemami kaut uz vienu dienu, kur nu vēl vairāk nekā diviem mēnešiem saskaņot konteineru izvietošanu ietves vidū. Un šādi visā pilsētā,” norāda Kaspars, daloties ar vairākiem attēliem.

Vīrietis uzskata, ka konteinerus ir iespējams novietot tā, lai tie netraucētu gājējiem, piemēram, pie apmales vai fasādes.

To, ka situācija ir nepatīkama, atzīst arī citi platformas "X" lietotāji. Lietotājs "Latvijas Sids” norāda: "Paskatieties uz tām cilvēku masām, salauztajiem invalīdu ratiņiem un grūtniecēm iesprūdušajām, kas nekur netiek... vienkārši šausmas, ka neviens nekur nevar tikt, visi spiesti iet pa braucamo daļu, bet tur auto visus notriec.”

Vēl kāds cits "X" lietotājs uzskata, ka te ir vairāk jautājums par darbu veicēju kontroli: "Man tiešām nav saprotams, kāpēc to konteineri nevarēja likt ielas malā, vienā līnijā ar puķu podiem, bet te acīmredzot, kā šoferis nometa, tā "būs labi".”

"Konteinerus gan jau vajag, viņi tur katru dienu ved viņus ārā, bet ietvi gan man liekas būtu jātīra regulāri. Jau vismaz nedēļu visa ietve šajā adresē ir nosēta ar stikliem, kāpēc Rīgas dome neaizrāda?” vēl kādu problēmu "paceļ" Miks.

Ar līdzīgām fotogrāfijām dalījušies arī citi platformas "X” lietotāji, apliecinot, ka šāda problēma pastāv ne pirmo dienu.

Saskaņā ar Rīgas domes noteikumiem, būvgružu konteineri jāizvieto atbilstoši saskaņotajai satiksmes organizācijas shēmai, kas paredz, ka uz ietves gājēju satiksmes plūsmai ir atvēlēti vismaz 1,5m.