“Vivi” brīdina - iespējama pilnīga un atsevišķos maršrutos reisu atcelšana un vilcienu kavējumi visās dzelzceļa līnijās.

Vētras posts: Rīga, Pierīga un Zemgale

28. jūlija vakarā valsts centrālajos rajonos – Rīgā, tās apkārtnē un Zemgalē sākās stipras lietusgāzes, postošas vēja brāzmas un plūdi. ...

Sabiedrība
2024. gada 12. augustā, 18:53

Evika Siliņa vēl nezina, cik valstij izmaksās vētras un plūdu radītie zaudējumi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Šobrīd ir pāragri spriest, cik valstij izmaksās vētras un plūdu radītie zaudējumi, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Evika Siliņa vēl nezina, cik valstij izmaksās vētr...

Vētras un plūdu izpostītā Jelgava. 29.07.2024.

Valdība rēķinoties ar iespējamo ietekmi uz valsts budžetu, tāpēc paredzēti līdzekļi no neparedzētiem gadījumiem. Vienlaikus premjere uzsvēra, ka to izmantošanai jābūt "pamatotai un noteikti izvērtētai".

Pašvaldībām vēl ir divas nedēļas, lai Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) iesniegtu aprēķinus par vētras radītiem zaudējumiem. Kā apgalvoja premjere, neviena pašvaldība, tai skaitā Jelgava, to vēl nav izdarījusi.

Vētras nogāzts koks Olgas ielā Āgenskalnā.

Vētra un spēcīgais lietus plosa Rīgu

Vētra un spēcīgais lietus radījis postažu Rīgas ielās.

"Mēs arī sagaidām, lai pa šo laiku pašvaldības apskatītos, kas ir viņu apdrošinātie īpašumi, un kā apdrošinātāji reaģēja uz to," sacīja Siliņa.

Jau ziņots, ka jūlija nogalē piedzīvotā vētra viscaur Latvijai atstājusi ievērojamu postažu, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.