Vīrietis Rīgā “uzlaiž gaisā” savu kandžas ierīci
foto: LETA
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība

Vīrietis Rīgā “uzlaiž gaisā” savu kandžas ierīci

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Kāds grādīgo dzērienu entuziasts Latgales priekšpilsētā pamatīgi pārbiedēja savus līdzcilvēkus, uzlaižot gaisā savā dzīvoklī uzstādīto pašdarinātās dziras pagatavošanas ierīci. Vairāki iedzīvotāji vēlā vakara stundā bija spiesti evakuēties no ēkas un uz ielas pavadīt vairākas stundas.

Vīrietis Rīgā “uzlaiž gaisā” savu kandžas ierīci ...

Kā TV3 raidījumam "Degpunktā" stāsta Salaspils nama iedzīvotāji, šeit viss piebraucamais ceļš pie ēkas ir bijis vienos stiklos. Par to, ka šeit, piektajā stāvā noticis spēcīgs sprādziens, atgādina policijas norobežojošā lenta un zaļajā zonā, kā arī uz ietves redzamās stikla atlūzas.

Eksplozijas troksnis mājinieku ierastās vakara gaitas iztraucēja pirms pl.12 naktī, tieši pirms došanās pie naktsmiera. Blīkšķis bijis tik pamatīgs, ka novibrējušas pat ēkas sienas: “Es dzirdēju, ka stikli aizgāja pa gaisu. Izgāju uz balkona un uz mašīnas bija stikli. No piektā stāva kaimiņi teica, ka kaut kas uzsprāga.”

Vīrietis pastāsta, ka piektajā stāvā mītošajam kaimiņam, iespējams, no ierindas izgāja pašgatavotā stiprinātā dzēriena aparāts. Tehniskās ķibeles, kas piemeklēja kandžas ierīci, pēc mājinieka domām, tad arī uzskatāmas par galveno sprādziena iemeslu. Cilvēks, visticamāk, degvīnu mājas apstākļos darinājis, tā teikt, baudīšanai, nevis peļņas nolūkiem. Darbības, kas liecinātu par aktīvu tirgošanos, līdz šim, nav novērotas, piebilst trešā stāva iemītnieks.

“Cilvēks bija kluss un mierīgs. Iespējams, ka sev kaut ko taisīja. Dēls mācās, izpalīdzīgs, strādīgs,” saka nama iedzīvotājs.

Pēc negadījuma adresē strādāja vairāku operatīvo dienestu darbinieki. Atbrauca arī būvdarbu speciālisti, lai novērtētu ēkai nodarītos bojājumus. Dzīvokļa saimnieks ar dēlu atrodas medicīnas iestādē, kur abiem tiek veiktas veselības pārbaudes. Pēc kaimiņu teiktā, cilvēki negadījumā smagi necieta.