Sabiedrība
2024. gada 26. jūlijā, 22:50

Nenoskaidrotu apstākļu dēļ jauniete Jelgavā nokritusi no sava septītā stāva dzīvokļa balkona

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Traģisks notikums piemeklējis kādu ģimeni Jelgavā. Kāda jauniete, pavadot vakaru apšaubāmu draugu kompānijā, joprojām nenoskaidrotu apstākļu dēļ nokritusi no sava septītā stāva dzīvokļa balkona. Šobrīd cietusī smagā stāvoklī, atrodas slimnīcā, ziņots Degpunktā.

Nenoskaidrotu apstākļu dēļ jauniete Jelgavā nokrit...

"Degpunktā" komanda satikās ar jaunietes krustmāti Solvitu, kura dalījās ar plašāku informāciju par notikušo. Ģimenei ir nepieciešams sabiedrības atbalsts.

Solvitai ir ļoti grūti runāt par notikušo. Viņas balss ir piepildīta ar sāpēm, un asaras ir tik tikko savaldāmas. Solvita par notikumu uzzināja no savas meitas Andželikas, kura dzirdēja par negadījumu kādā daudzstāvu namā Rīgas ielā un nolēma piezvanīt uz slimnīcu. Tur saņemtā informācija apstiprināja viņas slikto priekšnojautu. Policija nebija informējusi ģimeni par traģēdiju.

"Tā mēs uzzinājām, ka tā ir mūsu Līva. Viņas stāvoklis ir ļoti smags, 11 dienas viņa atradās komā reanimācijā. Tagad viņa ir pamodusies no komas, bet viņai ir ļoti smagas traumas, un viņa ir pie elpošanas aparātiem slimnīcā. Viņai ir sprandas lūzums, mugurkaula lūzums, plīsusi akna, liesa un plauša. Bet pats galvenais – ļoti smaga smadzeņu trauma," stāsta Solvita.

Līvas stāvoklis ir patiešām kritisks. Ārsti cīnās par viņas atlabšanu, bet arī viņi ģimenei ir ieteikuši lūgties un paļauties uz pozitīvām domām.

"Šobrīd Līvai ir arī stipra aritmija, sirdsdarbība ir neregulāra, un mēs joprojām gaidām," saka Solvita.

Ģimenei trūkst līdzekļu, lai pilnvērtīgi palīdzētu Līvai atgūties pēc smagajām traumām. Solvita stāsta, ka ģimenei ir jātaupa līdzekļi arī tāpēc, ka dzīves gaitā viņi ir saskārušies ar mentāli toksiskiem cilvēkiem, kas, iespējams, ir izdarījuši psiholoģisku spiedienu uz Līvu pirms nelaimes gadījuma.

"Mēs lūdzam līdzcilvēkus palīdzēt ar ziedojumiem. Priekšā ir garš ceļš, noteikti paies gadi, un ar labām domām, ja var, lai ziedo naudiņu, jo būs nepieciešama rehabilitācija... Noteikti vajadzēs arī higiēnas preces, jo meitene ir guļoša," stāsta Līvas krustmāte.

Ikviens no mums var palīdzēt savākt līdzekļus, kas nepieciešami rehabilitācijas sākumam. Līvas tuvinieki būs ļoti pateicīgi par jebkuru ziedoto summu, kas tiks pārskaitīta uz attēlā redzamo kontu. Tas būs liels atbalsts cīņā par Līvas veselību.

Konts:LV89HABA0551044057076

Vārds, Uzvārds: Andželika Baumane