Cilvēki internetā balso par to vai “X” ir atkal jāpārdēvē par “Twitter”
foto: ZUMA Press Wire Service/Scanpix
Mikrobloga "X" logo.
Sabiedrība
2024. gada 14. jūlijā, 12:40

Cilvēki internetā balso par to vai “X” ir atkal jāpārdēvē par “Twitter”

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vairāk kā 293 tūkstoši cilvēku mikroblogā “X” zem Īlona Maska parodijas konta izveidotās ziņas izteica savas domas par to, vai vajadzētu atgriezt platformai tās veco nosaukumu.

Cilvēki internetā balso par to vai “X” ir atkal jā...

Jau kopš tās dienas, kad “Twitter” tika oficiāli pārdēvēts par “X”  publiskajā telpā cilvēki apsprieda jauno logo. Tuvojoties gadam kopš pārdēvēšanas dienas, šī diskusija tika atkal pacelta mikroblogā “X”. Īlona Maska parodijas konts publicēja ziņu saviem sekotājiem uzdodot jautājumu - vai mums vajadzētu pamainīt “X” nosaukumu uz “Twitter”?  Ziņa ieguva vairāk kā 293 tūkstoš atbildes.

Daudzi atbildēja, ka jā un tik pat daudzi arī teica nē. Tie, kuri uzskatīja, ka nosaukumu vajadzētu pamainīt minēja, ka platformā “X”  publicētā ziņa vēl aizvien saucās par “tweet” jeb tvīts ( kas burtiskā tulkojumā nozīmē čivināšana), kas atbilst vairāk vecajam nosaukumam un logo. Kā arī to, ka cilvēki nesauc "X" par “X”, bet gan par “Twitter”, jo daudzi nav pieraduši pie izmaiņas.

Tiem, kam patīk “X”, saka ka nosaukums ir ļoti atbilstošs Īlona Maska zīmolam, tam piederas sajūta par nezināmo, tas ir ļoti moderns un stilīgs. Kā arī “X” logo cienītāji uzsvēra, ka vecā vadība tiem nepatika, un viņi negrib atgriezties pie vecā logo, kas atgādinās par sāpīgo pagātni. Bet pretarguments šim izteikumam bija tas, ka “X” var atgriezties pie sava vecā nosaukuma, bet visi tā pat zinās, ka šo platformu pārvalda citi cilvēki un vārda brīvība netiks apspiesta kā agrāk. 

Starp balsotājiem bija arī vienkārši aizkaitināti cilvēki, kas lūdza, lai netiktu veiktas izmaiņas turp un atpakaļ. Tika piedāvātas arī logo idejas, kas varētu apmierināt abas puses, piedāvājot jauno un veco logo apvienot vienā. Zemāk var apskatīt šādus logo hibrīdus.