foto: Shutterstock
Šoferis skolas ekskursijā sadod bērniem ar siksnu
Šoferis skolas ekskursijā bērnus pārmāca ar jostu.
Sabiedrība
2024. gada 2. jūlijs, 16:36

Šoferis skolas ekskursijā sadod bērniem ar siksnu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/BezTabu

Vecāki pauž sašutumu – šoferis skolas ekskursijā bērnus savalda ar jostu.

Ar šādu sūdzību TV3 raidījumā “Bez Tabu” vērsās kāda mamma, kura nespēj klusēt par notikušo savas 12 gadīgās meitas ekskursijā.

Ekskursijā brauca divas klases, tāpēc tika īrēts divstāvīgs autobuss. Atpakaļceļā no Cēsu Kosmosa izziņas centra kāda no skolotājām, redzot, kā bērni priecājas par dienas laikā uzņemtajām fotogrāfijām, ierosinājusi bērniem nofotografēties autobusā. Skolēni tam piekrituši un devušies uz autobusa aizmuguri uzņemt fotogrāfiju.

Uz to asi reaģējis šoferis, kas strauji uzspiedis pa bremzēm un taisnā ceļā devies ierādīt kārtību autobusā. Ne vārda nebildis, vīrietis esot izņēmis no biksēm jostu un ar to iesitis vienai no skolniecēm pa kājām. Sitot otro reizi, šoferis ar jostu trāpījis vēl divām meitenēm – vienai arī pa kājām, taču otrai pa vēderu.

Pēc sievietes teiktā, šoferim bijis aptuveni 80 gadu vecs, taču tas, pēc viņas sacītā, neattaisno vīrieša rīcību.

Ņemot vērā, ka policijā izmeklēšana vēl nav beigusies, konkrētais pārvadātājs SIA “Hansabuss Latvia” atturas no kategoriskas situācijas komentēšanas un izvairoties no iespējamiem pārpratumiem atbildi sniedz rakstveidā.

Valsts policija informē, ka par notikušo uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Lieta nosūtīta Olaines novada pašvaldības Administratīvai komisijai lēmuma pieņemšanai.

SIA “Hansabuss Latvija” pasažieru pārvadājumu jomā darbojas kopš 2006. gada un pirmo reizi saskaras ar šāda veida gadījumu un izmanto visas Darba likumā darba devējam paredzētās tiesības notikušā apstākļu skaidrošanai. Saskaņā ar Darba likuma noteikumiem, pirms lemšanas par disciplinārsoda piemērošanu vai darba līguma uzteikumu, no darbinieka pieņemts paskaidrojums. Pēc notikušā veikta visu “Hansabuss Latvia” autovadītāju instruktāža rīcības modeļiem situācijās, kad pasažieri braukšanas laikā pārvietojas ekskursiju autobusā, tādējādi apdraudot savu dzīvību un veselību straujas transportlīdzekļa bremzēšanas gadījumos. “Hansabuss Latvia” atvainojas kā bērniem, tā vecākiem, tā arī pedagogiem, kas bija iesaistīti incidentā vai bija tā aculiecinieki.

Bērnu aizsardzības centra pārstāve Vita Volonte raidījumam norāda, ka autobusa vadītājam situāciju vajadzējis risināt, iesaistot pedagogus vai pašam saukt policiju.

Uzņēmums šoferi nav atstādinājis no amata, taču pagaidām viņš neveic uzdevumus, kas saistīti ar mācību iestāžu pasūtījumiem skolēnu pārvadāšanai.