foto: Evija Trifanova/LETA
Dažas šosejas Latvijā paliks bez ietvēm
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2024. gada 1. jūlijs, 11:46

Dažas šosejas Latvijā paliks bez ietvēm

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Autoceļa A2 posmā no Melturiem līdz Rīdzenei tiek būvēta brauktuve, taču tur nav paredzēta ietve. Vietējie iedzīvotāji ir neapmierināti, taču uzņēmums VSIA "Latvijas Valsts ceļi" paziņo, ka divu trīs cilvēku dēļ stundā ieguldīt līdzekļus gājēju daļā nav lietderīgi, ziņo Latvijas Televīzija.

Gar šoseju uz Ķekavu, Ogri un citām vietām gājēju celiņi tiek izbūvēti. Bet ne uz A2 šosejas. Ceļmalās izbūvē ūdens notekas, bet velosipēdistiem un gājējiem nav paredzēts vispār nekas, izskan raidījumā "4. studija". "Latvijas valsts ceļi" pārstāve Anna Kononva skaidro: "Ņemot vērā ceļu būves ilggadējo nefinansētību no valsts budžeta, nākas plānot darbus, vadoties pēc to prioritātes, atsakoties no visām otršķirīgām lietām, piemēram, ietvēm mazļaužu pilnās vietās. Celiņus būvē tur, kur tie nepieciešami visspēcīgāk un intensīvāk tiks ekspluatēti," informē portāls Rus.lsm.lv.

"Izstrādājot šosejas A2 būvprojektu, tika veikts pētījums par iespējām izbūvēt gājēju un velosipēdu infrastruktūru. Garāmgājēju skaitīšana uzrādīja niecīgu satiksmes intensitāti, divus trīs cilvēkus stundā. Pie šādas intensitātes nav paredzēta gājēju un velosipēdu infrastruktūra. Lai šādu celiņu būvētu, satiksmes intensitātei jābūt vismaz 20 cilvēkiem stundā," paziņoja uzņēmumā.