foto: Evija Trifanova/LETA
Nākotnē konduktori, iespējams, varētu pazust no jaunajiem elektrovilcieniem
Sabiedrība
2024. gada 1. jūlijs, 11:14

Nākotnē konduktori, iespējams, varētu pazust no jaunajiem elektrovilcieniem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Tie, kas brauc ar jauniem elektrovilcieniem, redzējuši, ka tajos ir biļešu reģistrators. Pagaidām tas nedarbojas, taču "Vivi" sola, ka drīz viss mainīsies.

"Biļešu reģistratori jaunajos vilcienos vēl nav ieviesti. Pārsvarā aizkavēšanās notika tāpēc, ka pavasarī mums mainījās biļešu veidi un tarifi. Tāpēc biļešu reģistrācijas sistēmā bija jāveic izmaiņas, jāpārkonfigurē sistēma," portālam "Rus.lsm.lv" skaidroja "Vivi" pārstāvis Edgars Butāns.

Pie tam, iekāpjot jaunajā vilcienā, jums no pirmā acu uzmetiena var likties, ka ar aparātu viss ir kārtībā un tas darbojas. Ppogas deg, tas ir ieslēgts un nekāda uzraksta vai uzlīmes, ka tas nedarbojas, šeit nav. "Es pieļauju, ka var rasties zināms juceklis, bet es gribu kliedēt šaubas, jebkurā gadījumā - uz doto brīdi, tieši konduktors būs tas, kas veic biļešu pārbaudi. Tāpēc es teiktu, ka situācija, kur kāda biļete nebūtu reģistrēta, nav iespējama," apgalvo "Vivi" pārstāvis.

"Vivi" sola, ka biļešu reģistratori pilnvērtīgi sāks strādāt tuvākajā laikā. Tiklīdz tas notiks, par to uzreiz tiks paziņots. Starp citu, par konduktoriem. Kas notiks ar viņiem, kad jaunajos vilcienos beidzot nopelnīs biļešu reģistratori? "Es domāju, ka sākumā būs kaut kāds periods, kad darbosies gan biļešu validatori, gan konduktori. Bet ar laiku, es pieļauju, ka konduktoru jaunajos vilcienos varētu vairs nebūt," atzina Edgars Butāns.

"Vivi" informē, ka padomāts arī par vecajiem, dīzeļa vilcieniem. Biļešu reģistratorus tajās uzstādīt neplāno, taču tur parādīsies QR kodi, ar kuru palīdzību pasažieri varēs paši validēt biļetes.

Tēmas