Piektdien gaiss iesils līdz +24 grādiem; Latgalē un Vidzemē gaidāmas brāzmas
foto: Unsplash
Vējš rotaļājas pļavā.
Sabiedrība

Piektdien gaiss iesils līdz +24 grādiem; Latgalē un Vidzemē gaidāmas brāzmas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Piektdien Latvijā gaidāms silts un lielākoties saulains laiks, bet Vidzemē un Latgalē gaidāmas brāzmas līdz pat 13 metriem sekundē, vēsta sinoptiķi.

Piektdien gaiss iesils līdz +24 grādiem; Latgalē u...

Rīta pusē būs mākoņains laiks

Piektdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir maz mākoņu un spīd saule, bet vietām - galvenokārt Vidzemē - debesis ir apmākušās, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nav nokrišņu. Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +9..+12 grādi, piekrastē līdz +15 grādiem. Deviņos rītā gaidāmi +13..+18 grādi.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, dienvidrietumu vējš pūš ar ātrumu divi trīs metri sekundē, gaisa temperatūra īsi pēc saullēkta +11..+13 grādi.

Dienā Vidzemē un Latgalē gaidāmas vēja brāzmas

Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumiem, ziemeļrietumiem, Vidzemē un Latgalē gaidāmas brāzmas līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20..+24 grādiem, pretvēja piekrastē - līdz +18..+19 grādiem.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš pāries ziemeļrietumu vējā. Gaiss iesils līdz +23 grādiem, pie jūras temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem. Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1013-1016 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,9 grādiem Liepājas ostā līdz +22,7 grādiem Bauskā un Dobelē. Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.jūnijā bija +40..+41 grāds Itālijā, Grieķijā, Melnkalnē, Ziemeļmaķedonijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu nulle grādu Skandināvijas kalnos.