"Dēls nebija agresīvs," Lizuma avārijā bojāgājušā pusaudža mamma pirmo reizi komentē traģēdiju
foto: Degpunktā
Pateicoties likumsargu operatīvai rīcībai, vienu cietušo izdevās laicīgi nogādāt līdz slimnīcai.
112

"Dēls nebija agresīvs," Lizuma avārijā bojāgājušā pusaudža mamma pirmo reizi komentē traģēdiju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā traģiskā avārijā dzīvību zaudēja četri jaunieši. Viena no mirušajām jaunietēm ir trīs gadus veca bērniņa mamma.

"Dēls nebija agresīvs," Lizuma avārijā bojāgājušā ...

Aizvadītajā ceturtdienā, 19. septembrī, traģiskajā Lizuma avārijā viena bojāgājušā pusaudža mamma laikrakstam "Dzirkstele" atklāj, ka bērnu brauciens tiek nepatiesi atspoguļots Latvijas medijos. Viņa norāda, ka pretēji paustajam jaunieši nebija traukušies ar 180 kilometriem stundā, bet gan pārvietojušies ar 130 kilometru stundā ātrumu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Saistībā ar negadījumu informāciju precizējusi arī iepriekš izplatīto informāciju medijiem, ka 2007. gadā dzimušais bojā gājušais autovadītājs jau agrāk nonācis policijas redzeslokā, jo izraisīja ceļu satiksmes negadījumu. Pēc apstākļu precizēšanas izrādījies, ka ceļu satiksmes negadījumu pavasarī bija izraisījis bojā gājušā brālis ar citu transportlīdzekli.

Bojā gājušā jaunieša Kristiāna mamma Liesma sazinājusies personīgi ar laikrakstu "Dzirkstele". Kristiāns bija pie stūres automašīnai avārijas brīdī. Mamma uzsver, ka viņai ir ārkārtīgi sāpīgi lasīt nepatieso informāciju par avāriju.

"Arī ātrums nebija 180 kilometru stundā, kā to raksta internetā, bet gan 130 kilometru stundā. Ar to mašīnu nemaz nevar tik ātri pabraukt. Un dēls nebija agresīvs braucējs," uzsvērusi Kristiāna mamma. Viņa piebilst, ka jaunieši izmantoja iespēju filmēt braucienu "Snapchat", un tur arī varot noskaidrot, kāds tad bijis patiesais braukšanas ātrums.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Gulbenes novada Lizuma pagastā avārijā gāja bojā četri pusaudži. Sākotnējā informācija liecina, ka jaunietis, vadot transportlīdzekli "Audi", zaudēja kontroli pār transportlīdzekli, kā rezultātā tas avarēja un ietriecās kokā.

Negadījumā gāja bojā 2007. gadā dzimušais šoferis, kā arī trīs pasažieri - 2006. gadā dzimusi meitene, 2010. gadā dzimusi meitene, kā arī 2007. gadā dzimis puisis. Vēl viena pasažiere, kura dzimusi 2007. gadā, nogādāta medicīnas iestādē.

Ņemot vērā, ka autovadītājs bija nepilngadīgs, autovadītāja tiesību viņam nebija. Automašīnai bijusi derīga tehniskā apskate. Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek izmeklēti negadījuma apstākļi.