It kā parasta meitene: kur slēpjas mūsdienu lielākās pop zvaigznes fenomens
foto: action press/ Vida Press
Teilore Svifta ir ASV mega zvaigzne.
Slavenības

It kā parasta meitene: kur slēpjas mūsdienu lielākās pop zvaigznes fenomens

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Slavenā amerikāņu dziedātāja Teilore Svifta, kas tiek uzskatīta par mūsdienu lielāko zvaigzni, ar katru dienu pārspēj visus rekordus mūzikas čārtos un pulcē fanu stadionus.

It kā parasta meitene: kur slēpjas mūsdienu lielāk...

Savos 34 gados viņa jau kļuvusi par vairākkārtēju Ginesa rekordu grāmatas rekordisti un iekļuvusi pasaules bagātāko cilvēku sarakstā. Kāds ir viņas popularitātes noslēpums, un kas zināms par slavenības dzīvi?

Popularitāte ASV

Jauniete dzimusi Pensilvānijā brokera un mājsaimnieces ģimenē. Jau kopš bērnības Teilore aizrāvusies ar mūziku, bet 14 gadu vecumā parakstījusi līgumu ar leiblu "Sony". Tādējādi viņa kļuva par pasaulē jaunāko mākslinieci, kurai izdevies to izdarīt. Vēlāk izpildītāja lauza līgumu, uzskatot, ka kompānija ar to nenodarbojas tā, kā vajag. Jau pēc trim gadiem viņa izdeva pirmo albumu "Taylor Swift", kas uzreiz kļuva populārs.

Sākumā viņa dziedāja kantrī stilā, tālāk viņas mūzika evolucionēja kantri popā un poprokā, pēc tam - R'n'B. beigās viņa pārņēma visu auditoriju ar jebkādu muzikālo gaumi. Savas radošās karjeras 17 gados Teilore izdevusi 11 studijas albumus. Sviftu uzskata arī par vēsturē vienīgo mākslinieci, kuras 6 albumi pārdoti vairāk nekā 1 miljons kopiju nedēļas laikā ASV.

Apbalvojumi

Jaunā izpildītāja ir arī daudzu prestižu balvu ieguvēja par savu talantu. Viņa ir 14 "Grammy" balvu laureāte, starp kurām ir 4 balvas nominācijā "Gada albums". Viņas kompozīcijas ir visu laiku labāko dziesmu un albumu sarakstos pēc izdevumu "Rolling Stone" un "Billboard" versijas. Viņa arī divas reizes saņēmusi balvu kategorijā "Gada cilvēks" pēc žurnāla "TIME" versijas. Bet šogad iekļuvusi pasaules bagātāko cilvēku sarakstā. Tur viņa ierindojās 14. vietā, bet viņas bagātība bija 1,1 miljards dolāru.

"Svifta kaut kā kļuva par visdievīgāko superzvaigzni uz planētas - es nekad nebiju domājusi, ka kaut kas tāds vispār ir iespējams," sacīja žurnāliste. Tiek uzskatīts, ka Teilore uzbūvējusi pareizu komunikāciju ar saviem faniem. Zināms, ka meitene aicina fanus pie sevis mājās, lai kopīgi pavadītu laiku. Tādējādi viņa parādīja, ka mākslinieks var būt daudz tuvāks cilvēkiem, kuri viņu tik ļoti mīl.

Skandāli

Taču bez milzīgās popularitātes Teilore vairākkārt iekūlusies skaļos skandālos. Piemēram, 2009. gadā viņa tika apbalvota ar "MTV Video Music Awards" balvu par labāko sieviešu video dziesmai "You Belong with Me". Viņas uzrunas laikā uz skatuves kāpa reperis Kanje Vests, kurš paziņoja, ka tā ir Bejonsē, kas uzņēmusi labāko video.

Pēc tam mākslinieki atklāti kašķējās, pieminēdami viens otru dziesmās. Pēc Teilores teiktā, viņa ļoti pārdzīvojusi šo periodu un ilgstoši nav izgājusi no mājām. Pēc dažiem gadiem Sviftai radās naids ar dziedātāju Keitiju Periju. Runāja, ka dziesma “Bad Blood” no viņas albuma “1989” bijusi veltīta strīdam ar Periju, jo dziedātāja it kā gribējusi sabotēt viņas vieskoncerttūri.

Teilore Svifta un prezidenta vēlēšanas ASV

Taču nesen Teilores Sviftas vārds tika minēts arī politiskā skandālā. Dziedātāja publiski atbalstījusi Kamalu Harisu gaidāmajās prezidenta vēlēšanās un nodēvējusi viņu par "spēcīgu līderi", kas cīnās par amerikāņu tiesībām. Tomēr Kamalas oponentam - Donaldam Trampam - šāda nostāja nepatika un viņš asi izteicās pret zvaigzni, rakstot, ka viņu ienīst. Tomēr daži publiski cilvēki atbalstīja Teilori un nosodīja Trampa reakciju.

Teilores Sviftas privātā dzīve

Taču, ja Svifta pietiekami aktīvi pauž savu sabiedrisko nostāju, tad par personīgo runāt nemīl. Baumo, ka viņai bijuši daudzi romāni, kur salauzta sirds. Piemēram, pirmās publiskās attiecības bijušas ar Džo Džonasu, kurš nolēmis viņai pateikt par šķiršanos telefonsarunā.

Pēc tam zvaigzne pamanīta aktiera Teilora Lotnera kompānijā. Pāris iepazinās filmēšanas laikā komēdijā "Valentīndiena", taču māksliniece drīz pati šīs attiecības noslēdza. Vēlāk Teilore sāka tikties ar grupas "One Direction" līderi Hariju Stailsu, taču romāns nebija ilgs. Šobrīd izpildītājas sirdi iekarojis futbolists Treviss Maikls Kelss. Pāris cenšas vairāk laika pavadīt kopā: Treviss ierodas uz Teilores koncertiem, bet viņa - uz viņa spēlēm.