Kratīšana skinhedu dzīvesvietā.

Kratīšana skinhedu dzīvesvietā Rīgā

Divi skinhedu subkultūras pārstāvji 15. jūnijā aplaupīja kādu 2007. gadā dzimušu puisi, norāva no viņa apģērba Latvijas Republikas karogu, piespieda ...

112
2024. gada 20. jūnijā, 14:13

FOTO: "Lika pistoli pie pieres un vilka nazi gar seju" Atklātas jaunas, šausminošas detaļas par skinhedu uzbrukumu jaunietim

Jauns.lv

Jauns.lv

Cietušā māte, kuras nepilngadīgajam dēlam 15. jūnijā uzbruka divi skinhedi, vēsta, ka viņas ģimene šobrīd dzīvo bailēs - viņai ziņots, ka varmākas, kas ar ieroci draudēja viņas dēlam 48 stundas pēc uzbrukuma tikšot atbrīvotas. Situācijā skaidrību ievieš Valsts policija.

FOTO: "Lika pistoli pie pieres un vilka nazi gar s...

"Manu nepilngadīgo dēlu, bars krievu ar varu ievilka sabiedriskajā tualetē, sita viņu, aplaupīja, norāva no apģērba Latvijas karogu, nospieda dēlu uz ceļgaliem un lika pistoli pie pieres, kā arī gar seju vilka ar nazi," norāda cietušā māte Māra.

"Tomēr, beigās, šķiet, nodarījums tiks kvalificēts kā huligānisms, lieta tiks atdota arhīvā un noziedzinieki pēc 48 stundu aizturēšanas tiks atbrīvoti. Tiesnesis, visticamāk nelems par personu paturēšanu apcietinājumā, jo neuzskatīs, ka šīs personas, atrodoties brīvībā, varētu apdraudēt, ietekmēt manu ģimeni, dēlu, meitu, kas naktī nāk mājās no darba," raizēs dalās sieviete. Tāpat viņa izsaka bažas par to, vai likumsargi pārbaudījuši skinhedu telefonus, jo "tajos esot naidpilni teksti pret latviešiem, Latvijas Valsts prezidentu, kā arī vairāki video ar cilvēku pazemošanu".

Māra norāda, ka šobrīd viņas ģimene dzīvo bailēs - viņai tagad jānodrošina, ka meitu pēc nakts maiņām kāds sagaidīs un pavadīs līdz mājām. Arī dēls ārā šobrīd no mājas iziet tikai kopā ar kādu no draugiem. "Situācija ir neprognozējama," raizējas Māra.

Laupīšanas rezultātā jaunietim tika atņemts mobilais tālrunis, bezvadu austiņas un 30 eiro. Abi skinhedu subkultūras pārstāvji jaunietim lika runāt krievu valodā un slavināt Krievijas tautu. Visu notiekošo viena no personām filmēja.

Valsts policija atklāj jaunas detaļas par aizturētajiem

Valsts policija skaidro, ka VP Speciālo uzdevumu bataljona amatpersonask kopā ar VP likumsargiem abus skinhedus aizturēja jau uzbrukuma dienā. Tāpat viena jaunieša dzīvesvietā tika veikta kratīšana, kuras laikā no dzīvesvietas izņemts nelegāli iegādāts ierocis, narkotikas un skinhedu atribūtika. Abi jaunieši iepriekš nebija sodīti.

2002. gadā dzimušajam jaunietim piemērots apcietinājums, bet 16 gadus vecajam varmākam piemērota policijas uzraudzībā ar ierobežojumiem - viņam turpmāk katru dienu no plkst. 22.00 līdz plkst. 06.00 jāatrodas savā norādītajā dzīvesvietā un vienu reizi nedēļā jāreģistrējas Valsts policijā, Rīgā.

Tāpat jaunietis turpmāk nedrīkstēs atrasties tuvāk par 100 metriem no cietušā. Viņam jāizvairās no fiziska vai vizuāla kontakta ar cietušo un viņam liegts izmantot jebkādus sakaru līdzekļus vai informācijas nodošanas paņēmienus, lai kontaktētos ar norādīto personu.

Valsts policija aicina visos gadījumos, kad šķietami nepieciešama likumsargu palīdzība, zvanīt uz tālruņa numuru 110, bet situācijās, kad nav iespējams piezvanīt - mēģināt pievērs apkārtējo uzmanību.

Runājot par skinhedu tālruņu saturu, VP norāda, ka "tika veiktas visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, lai iegūtu un nostiprinātu pierādījumus". Tomēr, ņemot vērā, ka izmeklēšana turpinās, VP no plašākiem komentāriem šajā jautājumā dotajā brīdī atsakās.