foto: Tukuma novada pašvaldība
Ļaudis lauž šķēpus par to, vai Tukumā nepieciešams kinoteātris
Ilustratīvs foto.
Novadu ziņas
2024. gada 17. jūnijs, 11:10

Ļaudis lauž šķēpus par to, vai Tukumā nepieciešams kinoteātris

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Nesen uzsākta Tukuma pilsētas Kultūras nama pārbūves projekta izstrāde. Iedzīvotājus tā ietvaros aicina aizpildīt anketu par to, vai Tukuma pilsētas Kultūras namā nepieciešams kinoteātris.

“Kā būtu, ja Tukuma pilsētas Kultūras namā būtu īsts kinoteātris ar 65 skatītāju vietām, aptumšotu zāli un atbilstošu skaņu?” vaicā Tukuma novada pašvaldība.

Tukuma iedzīvotāji sociālajā tīklā “Facebook” pauž dažādus viedokļus par kinoteātra nepieciešamību. Kamēr liela daļa uzskata, ka šī ideja ir apsveicama un kinoteātris Tukumā noteikti vajadzīgs, citiem rodas bažas par to, vai šī ideja vainagosies ar panākumiem.

“Ideja skaista, bet jāskatās ilgtermiņā: kādas ir kinoteātra uzturēšanas izmaksas, iekļaujot jaunāko filmu rādīšanu, popkornu, darbinieku algu utt.,” norāda Kaspars.

Pēters tikmēr uzskata, ka kinoteātra apmeklējums varētu būt mazs. Par to satraucas arī Ilzīte, sakot, ka kaut vai Rīgā redzams, ka kinoteātra zāles bieži ir gana pustukšas.

Verners gan uzskata, ka ideja ir ļoti laba, bet liela nozīme būs autostāvietām: “Ja netiks padomāts par plašu un ērtu autostāvietu, to iestādi pēc pusgada varēs klapēt ciet. Tukumnieki ļoti mīl braukt ar auto.”