Saulkrastu jaunumi: iedzīvotāji diskutē par modernās mākslas muzeju pilsētā un ceļu uz jūru ar elektrisko skrejriteni
foto: Shutterstock
Novadu ziņas
2024. gada 4. jūnijā, 14:24

Saulkrastu jaunumi: iedzīvotāji diskutē par modernās mākslas muzeju pilsētā un ceļu uz jūru ar elektrisko skrejriteni

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šonedēļ aktualizējušies vairāki jaunumi, kas skar tieši Saulkrastu iedzīvotājus. Vietējie “Facebook” grupā diskutē par modernās mākslas muzeja atrašanās vietu tieši Saulkrastos, un skrejriteņu operators “Bolt” paziņojis par darbības sākšanu pilsētā.

Saulkrastu jaunumi: iedzīvotāji diskutē par modern...

Kur Latvijā ir jāatrodas modernās mākslas muzejam?

Vladimirs Makarovs, Latvijas krievu vēstures skolotājs un politiķis, bijušais Latvijas ekonomikas, labklājības un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, „Facebook" grupā „Saulkrasti grupa" nācis klajā ar ambiciozu ierosinājumu:

„Saulkrastiem trūkst ambīciju, nav vilkmes projektu. Pašlaik novada plānojumā un Attīstības programmā ieliktu ambīcijas. Nost ar Rīgu, Modernās mākslas muzejam ir jābūt Saulkrastos. Mums daudz mākslinieku, jaunu un ambiciozu. Arhitektu plenērs, konkurs un uz priekšu. Bet jā, mums jau nevajag.."

Zem ziņas parādījās dažādi komentāri, kuros iedzīvotāji pauž savu neticību, ka Saulkrasti būtu īstā vieta, kur burbuļot mākslas pasaulei. Tie arī uzsakta, ka Saulkrastiem “nepiestāvētu” Rīgai tipiskā burzma.

Elektriskie skrejriteņi drīz būs arī Saulkrastos

Eiropas lielākais skrejriteņu operators "Bolt" informējis pašvaldību par skrejriteņu nomas pakalpojuma uzsākšanu Saulkrastos. "Bolt" aicina lietotājus būt atbildīgiem, ievērot visus skrejriteņu lietošanas noteikumus, kā arī atgādina, ka skrejriteņu noma ir pieejama lietotājiem tikai no 18 gadu vecuma.

"Vienmēr esam bijuši uz sadarbību vērsti – gan uzturot atvērtu dialogu ar pašvaldībām, kurās jau ir pieejami "Bolt" sniegtie pakalpojumi, gan arī palīdzot ieviest mūsu pakalpojumus jaunās pilsētās. Esam gatavi sadarboties ar Saulkrastu novada pašvaldību un tās iedzīvotājiem, lai nodrošinātu iedzīvotājiem un pilsētas viesiem ērtu un drošu pārvietošanos, un pēc iespējas kvalitatīvāku pakalpojumu.

Ceru, ka iedzīvotāji novērtēs šī pārvietošanās veida sniegtās priekšrocības, ērti nokļūstot galvenajos pilsētas punktos un dzelzceļa stacijās. Aktīvi strādāsim pie skrejriteņu lietotāju izglītošanas par drošu pārvietošanos pilsētvidē un pareizu skrejriteņu novietošanas kultūru, lai nodrošinātu visu satiksmes dalībnieku drošību, nosakot tikai konkrētas skrejriteņu novietošanas vietas un vietās ar palielinātu kājāmgājēju intensitāti nosakot ātruma ierobežojumus", saka Ronalds Ābols, "Bolt" skrejriteņu operāciju vadītājs Latvijā.